0

PEOPLE cover Tess HollidayVaak als de term plus-size in combinatie met modellen valt, vragen wij ons regelmatig af of het model in kwestie wel zo plus-size is. Bij social media sensatie Tess Holliday is er geen twijfel over mogelijk en het is dan ook geweldig dat het model door People Magazine op de cover is gezet.

Eerder dit jaar was Tess Holliday het eerste plus-size model met maatje 22, maat 54 in Europese maat, dat een contract kreeg bij modellen bureau MiLK Management in Londen en nu siert Tess de cover van People. De 29-jarige Tess probeert het al jaren te maken in het modellenwereldje maar werd gepest en regelmatig afgewezen. Op haar vijftiende deed ze haar eerste casting en er werd haar gezegd: “Je hebt een mooi gezicht, maar je bent te klein en te dik om het te maken”. Met haar maatje 54 en lengte van 1.65 meter zou het makkelijk zijn om het op te geven, maar Tess ging door.

Nu, na veertien jaar, wordt het plus-size supermodel steeds vaker ingeschakeld voor grote campagnes. Zo is ze op dit moment te zien in de campagnes van Torrid en Benefit Cosmetics én stond ze eerder al op de cover van LA Weekly. Hoewel het model regelmatig te horen kreeg af te moeten vallen, heeft ze zich nooit iets van de kritiek aangetrokken.

“When people are telling you, ‘You’re fat and gross,’ it does the complete opposite,” zegt ze in het interview met People. “At the end of the day, they’re not paying my bills.”

  • People magazine cover tess holliday

(Beeld: www.people.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties