0

turia 150We zijn het gewend om alleen maar ‘perfecte’ vrouwen te zien op magazine covers. Hun huid is jaloersmakend egaal en er is geen litteken of andere oneffenheid te bekennen. Voormalig model Turia Pitt kreeg het voor elkaar om dit ideaalbeeld te doorbreken met een wel heel bijzonder cover van het Australische tijdschrift Women’s Weekly.

In 2011 veranderde het leven van Turia voorgoed, toen ze tijdens een marathon in West-Australië terecht kwam in een bosbrand. Ze werd ingesloten en om zichzelf te redden rende ze door de vlammenzee heen. Daarbij raakte 64 procent van haar lichaam ernstig verbrand en verloor ze al haar vingers van haar rechterhand.

Turia vocht voor haar herstel en nu, drie jaar later, noemt zij zichzelf ”Het gelukkigste meisje van de hele wereld”. De brunette vindt het poseren voor de cover een hele eer en is een inspiratie voor veel mensen. ”We zijn zoveel meer dan alleen maar een lichaam. Ik mocht niet toelaten dat dit ongeluk de rest van mijn leven zou bepalen. We leven maar één keer. Je kan in een hoekje zitten kniezen of naar buiten treden en vechten. Ik heb gekozen voor het laatste”, aldus Turia.

Wij kunnen niet anders dan respect hebben voor deze sterke vrouw! Bekijk de cover en de foto van Turia voor het ongeluk hieronder.

  • turia 500 2
    De cover voor Women's Weekly
  • turia 500
    Turia voor het ongeluk

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties