0

we whore what 640Veel vrouwen dromen ervan om een personal style blog te hebben. De vaak gegeven reden? “Je krijgt gratis goodies opgestuurd”. Maar de écht grote bloggers doen het allang niet meer voor de gratis items maar voor cold hard cash.

Naast een website, is ook Instagram méga belangrijk geworden. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer geld je kunt vragen voor een ‘gesponsorde post’. WeWoreWhat blogger Danielle Bernstein (22) en Thomas Rankin, co-founder en CEO van Dash Husdon (een bedrijf dat Instagram shoppable maakt)  doen aan Harper’s Bazaar een boekje open hoe het nu écht in zijn werk gaat om geld te verdienen op Instagram.

Er wordt momenteel jaarlijks een miljard dollar door bedrijven uitgegeven aan gesponsorde Instagram posts alleen. De hoeveelheid volgers die iemand heeft op Instagram, bepaalt hoeveel geld iemand kan verdienen. Als je van 100.000 – 1.000.000 volgers hebt, kan je gemiddeld van 500 tot 5000 dollar verdienen met een gesponsorde post. Heb je bijvoorbeeld 6 miljoen Insta volgers, dan kan dat bedrag oplopen tot 20.000 tot 100.000 dollar.

Vaak zijn er wel voorwaarden verbonden aan de deals. Zo mogen ze het gesponsorde item niet dragen in combinatie met een item van een concurrerend merk. Soms komt het voor dat ze zelfs geen concurrerende merken mogen noemen op Instagram voor een week lang. Ook worden er deals gesloten voor meerdere gesponsorde foto’s. Dan neemt het bedrag per foto vaak iets af, maar is het uiteindelijk bedrag wel hoger. “Everything’s negotiable“, aldus Danielle.

Waar de WeWoreWhat blogger wél op let, is dat een item aansluit bij haar eigen stijl. “I choose my projects very carefully and always stay true to my style. Learning when to say no has been one of the most pivotal parts of growing my blog. My followers are the consumer, fashion enthusiasts and avid shoppers which results in sales thus why sponsored content works.

Het complete artikel van Harper’s Bazaar lees je hier!

  • we whore what 640

(Beeld: www.instagram.com/weworewhat)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties