0

supertrash angora verklaring 150Gisteren kregen wij van PETA een mailtje dat SuperTrash, ondanks eerder beloofd te hebben dit niet meer te doen, toch items van angora in haar collectie te hebben. De dierenbelangenorganisatie had een online campagne opgezet om SuperTrash en eigenaresse Olcay Gulsen nogmaals op de omstandigheden van angorakonijnen te wijzen.

Inmiddels hebben wij ook een officiele reactie van SuperTrash ontvangen. “SuperTrash vermelde eerder geen gebruik te maken van angora binnen de collecties, omdat wij niet instonden voor de manier waarop deze verkregen werd. In de huidige collectie zijn een drietal items waarin Angora verwerkt is, omdat deze uitsluitend diervriendelijk verkregen zijn. Gezien de minimale aantallen kan de leverancier SuperTrash de diervriendelijke manier van het verkrijgen van Angora garanderen.”

Ook ontvingen we een verklaring van fabrikant Zhejiang New Trend Company Limited waarin staat dat ze de konijnen met een elektrische scharen met de hand knippen (en dus niet de haren eruit trekken).

Bekijk de verklaring hieronder!

  • verklaring angora supertrash

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties