0

carrie 150De Sex and the City ‘schoenendoos’ met daarin alle afleveringen en seizoenen van de serie staat bij ongelofelijk veel meiden in de DVD-kast. En zeker ook bij ons! Als je een dagje ziek bent, of als het zondags aan het regenen is, is er niks beters dan met Carrie Bradshaw en haar vriendinnen op de bank kruipen.

Maar wat als wij je zouden vertellen dat jouw favoriete vriendengroep er misschien wel heel anders uit had gezien? Dat Carrie Bradshaw níet werd gespeeld door Sarah Jessica Parker? Stiekem vinden wij dit gewoon onvoorstelbaar, maar tóch was dit bijna de realiteit geweest.

In een interview met Alec Baldwin voor zijn Here’s the Thing podcast serie legde SJP uit hoe het komt dat zij bijna nee zei tegen het legendarische Sex and the City. Toen Sarah de rol aangeboden kreeg, werd verteld dat haar personage Carrie specifiek was geschreven met haar in hun achterhoofd. Hier verbaasde de actrice zich nogal over, want de rol was totaal anders dan de rollen die ze eerder had gespeeld.

Nadat ze al haar vrienden en familie het script had laten lezen, besloot ze de rol tóch aan te nemen. Ondanks dat zij zelf twijfelde, zagen haar naasten al hoeveel potentie de serie had. Nadat de pilot van de serie enthousiast was ontvangen en de serie definitief op de buis zou komen, schoot SJP in de stress.

In een wanhopige poging de commitment die een serie met zich mee brengt te ontlopen, riep ze haar agent bij zich. Ze bood aan om praktisch gratis in de films van HBO te spelen, als ze maar onder de serie uit kwam. Gelukkig voor ons én Sarah zelf is dit niet gelukt: I went to the set on the first day, and I never looked back (…). There weren’t a day that I spent on that set that I didn’t want to be there”. 

Benieuwd naar het hele interview? De podcast vind je hier.

  • carrie 500

(Beeld: Sex and the City)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties