0

Jarig zijn. Een moment van bezinning. Wat heb ik afgelopen jaar allemaal uitgespookt? Lig ik carrière-technisch op koers en wat zal de toekomst brengen? Vragen die elk jaar weer door mijn hoofd spoken rond 5 november. De dag dat ik 29 jaar geleden geboren werd. Als kind had ik al last van een zekere melancholie die me overviel wanneer mijn geboortedag naderde. Allerlei levensvragen popte ineens keihard op. En dan de dag zelf. Je verheugt je er op. Maar eigenlijk is die precies als alle andere dagen, alleen feliciteren mensen je massaal. Met wat, vraag ik me af? Met het feit dat ik nog steeds besta? Ik weet in elk geval nooit zo goed te reageren op enthousiaste felicitaties en voel me er zelfs wat opgelaten bij. Wie weet heel herkenbaar.

'Mensen feliciteren je massaal. Met wat, vraag ik me af? Met het feit dat ik nog steeds besta?'

Met de wetenschap in mijn achterhoofd dat wijsheid met de jaren komt, vind ik het toch telkens een mooie aanleiding voor een feestje. Soms groot, soms in klein comité. Het liefst ben ik gast op mijn eigen verjaardag om zelf niet in het middelpunt te hoeven staan. Echter is de hang naar het samenbrengen van lieve vrienden en familie groter dan mijn eigen ongemakkelijkheid. Dit keer belandde ik ineens in een complete feestweek. Woensdag 4 november, de vooravond van mijn verjaardag, heb ik met een klein groepje vrienden gegeten bij 5&33, het restaurant behorend bij het art’otel. Heerlijk was het. Een beter begin van mijn nieuwe levensjaar kon ik me niet bedenken.

karlijn visser

Op de dag zelf ben ik door Dr. Hauschka getrakteerd op een fijne behandeling bij hen op het hoofdkantoor. Om de week af te ronden vierde ik afgelopen zaterdag samen met goede vriendin Nancy Poleon mijn Birthday Bash in de bar van tijdelijk clubhuis 5&33. Denk aan een grote Masterpiece of Cake taart, heel veel wodka van Our Vodka Amsterdam, Italiaanse bites, DJ Soulfania en een goodiebag voor iedereen ter afsluiting.

'Ook al voel ik me als een overreden krant; het was een geslaagde happening'

The morning after the night before sta ik wankelend naast mijn bed met overal spierpijn en zere voeten. Ook al voel ik me als een overreden krant; het was een geslaagde happening. Volgend jaar weer! Ik grijp het liefst elke mogelijkheid aan om het leven te vieren. Er is al genoeg ellende dus laten we vooral samen stil staan bij dit soort momenten.

Feestelijk gedekte tafel @5and33

karlijn visser

karlijn visser

Tekst: Karlijn Visser

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties