0

Een jaar geleden, startte ik bij Annic als site manager voor Annicvw.com. Annic is een self-made business woman en een inspiratie voor velen. Maar één van de dingen die ze me leerde en die ik nooit zal vergeten, is dat het hebben van een positieve instelling je veel verder brengt in het leven. De moeite nemen om in een zakelijke mailwisseling te vragen naar hoe het met iemand gaat, een simpele :-) toevoegen achter je zinnen, een open houding en blik hebben in gesprekken; het helpt allemaal. 

"Niks was écht leuk, ik kon nooit optimaal genieten en ik klaagde veel over mezelf"

Ik merkte dat ik, doordat ik het laatste jaar veel te veel hooi op mijn vork heb genomen, verzandde in negativiteit. Niks was écht leuk, ik kon nooit optimaal genieten en ik klaagde veel over mezelf. Ik ging uit van het slechte, in plaats van het goede. En dat terwijl ik een gezonde dosis naïviteit juist zo leuk vind aan mensen. Ik besloot een maand geleden om minder te gaan werken en meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Ik geef weer veel sporttrainingen aan vrouwen en ook dan valt het me op: we zijn zo hard voor onszelf en onze omgeving. Ik ben dus niet de enige. 

quote negativity

Waarom vinden we het zo makkelijk om een hard oordeel te vellen over iemand, maar ook over onszelf, en geven we bijvoorbeeld minder graag een compliment? Het gaat ons beter af om kritiek te geven, dan om ergens dieper in te duiken, of om de confrontatie (ook met jezelf!) aan te gaan. Je denkt misschien dat deze kritische houding motiverend werkt en op de korte termijn geloof ik dat ook wel. Maar op de lange termijn, zijn de dingen die je jezelf vertelt zoals, 'ik zou een betere moeder moeten zijn', demoraliserend. Voor je het weet, heb je een fikse burn out te pakken en stel je onhaalbare doelen in je leven. Terug naar het 'positive thinking' van Annic dus. Ken je dat boek The Secret nog? In The Secret wordt uitgelegd hoe je de zogenaamde 'Wet van de Aantrekking' kunt aanwenden om iets te bereiken. Technieken zijn "het zetten van een intentie" en "visualisatie". Volgens de film kan men op die wijze een goede gezondheid verkrijgen, zijn/haar droombaan verkrijgen en de relatie die je wil. Ik geloof daar dus in.

"Voor je het weet, heb je een fikse burn out te pakken en stel je onhaalbare doelen in je leven"

Daarom neem ik me voor: ik begroet je met een lach. Altijd. En mijn spiegelbeeld ook!

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties