0

Het zit erop. Het is klaar. Ik heb eindelijk wat ik altijd al wilde: een prachtig gebit. Na maanden van voorbereiden, consulten en een operatie aan mijn tandvlees, heeft Thomas Rietrae van Lassus Tandartsen mij een parelwitte lach geschonken. Wow. I-love-it.

"Ik hoor je denken: lekker oppervlakkig, je hebt een nieuw gebit, so what?"

Ik hoor je denken: lekker oppervlakkig, je hebt een nieuw gebit, so what? Maar ik geloof echt dat dit life changing kan zijn. Kijk je dat programma, Lelijke Eendjes, ook wel eens? Het gaat over kale koppen, ongelijke borsten, grote neuzen, en ja, ook over lelijke gebitten. Ik weet als geen ander hoe dat voelt en wat dat met je doet. Ik heb slechts 1 vulling in mijn mond, maar esthetisch gezien was mijn bovengebit niet best. De foto hieronder laat je zien wat ik bedoel. Ik vind het echt niet heel gezellig om deze foto te delen. Maar toch doe ik het.

Lassus
Mijn gebit voor de 'renovatie'.

De voortand links op de foto is nep, een kroon, geplaatst over de tand die normaal naast je voortand zit. Van de hoektand is een soort zijtand gemaakt, maar zoals je ziet, was die nogal verkleurd. Niet zo fraai. Ik mis dus een voortand (hoe dat kwam, lees je in dit artikel over mijn jeugdtrauma), en het doel van Thomas en zijn team, was om symmetrie te creëren. Door het tandvlees op sommige plekken te verhogen en sommige te verlagen, werden de boogjes optisch voorbereid op de volgende fase: het aanpassen van de tanden.

Lassus
Zijaanzicht voor de behandeling

In de laatste fase, werden acht tanden voorbereid op het plaatsen van facings. Een facing is een schildje van porselein dat over de (gezonde) tanden wordt geplaatst. En die lelijke kroon werd natuurlijk ook vervangen.

"De natuurlijke oneffenheden zijn nagebootst en omdat niet 1 of 2 tanden in mijn lach van porselein zijn, is het zo natuurlijk"

Lassus werkt samen met één van de beste tandtechnici van de wereld: Edson da Silva. Van heide en ver komen mensen naar de praktijk, omdat Edson de allermooiste facings en kronen maakt. En ik kan dit alleen maar beamen. Mijn tanden, die op 12 maart werden geplaatst, zijn zó prachtig en zó echt. De natuurlijke oneffenheden zijn nagebootst en omdat niet 1 of 2 tanden in mijn lach van porselein zijn, maar alle tanden, zie je echt geen verschil. En het allerbelangrijkste: er is complete symmetrie. Er is werkelijk niks meer te zien van de ooit zo lelijke toestand. Na 25 jaar met 1 voortand en een lelijke kroon, kan ik eindelijk voluit lachen. Ik hoef niet meer eerst mijn gebit te checken als ik een foto maak, me af te vragen of iemand 'het' ziet als ik met ze praat en ik kan ongegeneerd mijn tanden showen. YES! I love myself.

Lassus
Mijn gebit 2.0. New & SO improved

Als jij, net als ik, altijd onzeker bent geweest over je gebit, kan ik je zeker aanraden om naar Amsterdam te gaan. Ik ben niet meer bang om naar de tandarts te gaan...

www.lassustandartsen.nl

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties