0

Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik grapjes maak over mijn leeftijd. 33,5 jaar oud ben ik. Heb het -als je Facebook mag geloven- allemaal best op de rit voor iemand in deze fase van het leven. Eigen bedrijfjes, kindje, leuke vent (smoelen beide ook goed op social media), aardig huisje, slanke benen en boordevol zelfspot. Ja Denise Snel, jij gaat lekker. Alleen merk ik dat ik steeds vaker in de spiegel kijk en denk: oké, je hebt best goed geslapen, je hebt geen rooie knoepert op je kin maar toch, eigenlijk zie je er niet zo fris uit. Hoe dat komt? Rim-pels. Echt een first-world-problem, ik weet het, maar het leeft bij me.

"Twee vriendinnen biechtten al op dat ze zichzelf hadden getrakteerd op een klein schoonheidsprikje hier en daar"

Vertelde ik je laatst nog over mijn andere onzekerheid, nu rijst bij mij af en toe stiekem de vraag: moet ik die rimpels ook aanpakken? Twee vriendinnen biechtten al op dat ze zichzelf hadden getrakteerd op een klein schoonheidsprikje hier en daar en zij zijn natuurlijk niet de enige dertigers. Voor mij is het gebruik van botox toch echt nog wel een taboe. Superfijn dat het er is, maar ik voel mij geloof ik, wat te 'gewoon' om het te gebruiken. De tijd dat alleen de rich & famous zich lieten verjongen is natuurlijk allang voorbij, maar het voelt toch een beetje gek.

Toch merk ik dat veel vrouwen in mijn omgeving mijmeren over plastisch chirurgische ingrepen. Onlangs was ik met drie andere jonge moeders uiteten en we hebben het 50% van de avond gehad over onze borsten. Want, voor de niet-moeders onder ons: je verwacht het niet, maar als je een kind hebt gehad, blijft er daarna weinig van je ooit zo parmantige tietjes over. Sinds ik 12 ben, heb ik niet meer deze cupmaat gehad. Kijk, ik klaag niet hoor, ze zijn nog steeds een handje vol, maar de jeu is er wel af. Moet ik dan ook daar naar laten kijken door de arts? Nope.

"Dat perfectionisme maakt mij een doorzetter, maar soms ook een zeurende vrouw van 30+"

Ik heb sinds dit jaar een nieuw motto dat ik dagelijks met veel moeite probeer na te streven: geniet van wat je wél hebt. Voor iemand zoals ik, waarbij het glas eerder halfleeg is dan halfvol, is dat niet makkelijk. Dat perfectionisme maakt mij een doorzetter, maar soms ook een zeurende vrouw van 30+. En wie vindt dat nou gezellig? Juist. Daarom: ik hou van mezelf. En van al mijn imperfecties. Doe je mee?

x Denise

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties