0

Vrouwendingen. Ik voldoe aan alle clichés. Heb een gat in mijn hand, ben een paar dagen in de maand bokchagrijnig, klaag elke dag wel en ben soms best een beetje onzeker.

Dat shoppen is nog het grootste probleem eigenlijk. Ik heb naast hardlopen en winkelen geen andere hobbies. Ja, kindje, uitgaan, boekje lezen, maar naast werken, slapen en eten zijn winkelen en sporten mijn grootste tijdsbestedingen. En ik constateer dat wij vrouwen eigenlijk in veel dingen hetzelfde zijn.

1. Ik heb geen hand meer
Die hoor ik al jaren. Ik ben derde generatie shopaholic (stom woord) dus ik kan er niks aan doen. Ik krijg van weinig zo'n kik als van het scoren van toffe kleding. Tot groot ongenoegen van mijn vriend en familieleden, en tot groot vermaak van mijn vrienden, is elke maand langer dan mijn budget. Genieten van het leven, dat dan wel. Maar wel herkenbaar, toch?

2. Klaagzang
Vrouwen zeuren en mannen ruimen hun troep niet op. We zijn te dik of juist te dun, hebben een 'bad hair day', een winterdip, een quarter life crisis of crisis met of om een vent. Ik klaag als ik moe ben, omdat ik moet hardlopen met pijn in mijn benen, als dingen niet helemaal gaan zoals ik wil. Ik klaag. En dat vinden mannen uitermate irritant. En als andere vrouwen klagen, erger ik me daar ook kapot aan overigens.

3. Ik wil mooie B/B/B
De grootste motivator om te gaan lopen is bij 90% van de leden van mijn club Snel Fit om af te vallen/strakker te worden. Ook ik vind het superfijn dat ik een mooier figuur krijg van al dat rennen. IJdelheid is een enorme drijfveer voor ons vrouwen. Ik ken niet één vrouw die 100% zeker over zichzelf is. Mannen? Die wel.

4. Roddeltantes
Vrouwen lijken van nature hatelijk. Over zichzelf, maar ook over anderen. We vinden het heerlijk om tijdens een kop koffie of glas wijn even 'bij te kletsen'. Dat betekent meestal ook even de meest saillante Facebook-posts bespreken. Denk maar niet dat je zelf ook niet af en toe het onderwerp van gesprek bent trouwens...

5. BFF
Wat is erger? Ruzie met je partner of ruzie met je BFF? Er komt niks tussen mij en mijn beste vriendinnen in. Voor jullie ga ik door het vuur. En dat is in tegenstrijd met voorgaand punt. Maar maakt ons ook samen sterk. Niet fijner dan even lekker lachen/huilen/zeuren bij je vriendin.

Ik hou van vrouwen. Schitterende en fascinerende wezens zijn we. En dat vinden mannen ook. En wat het allerlekkerste gevoel is: als je met hardlopen net een tandje harder gaat dan die macho naast je. Who run the world? Juist.

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties