0

Carine ROitfeldDe samenwerkingen in fashion land zijn niet meer bij te benen, maar dit is er eentje om extra enthousiast van te worden. Voor Uniqlo zijn grote samenwerkingen niet vreemd. Eerder sloeg de Japanse modeketen de creative handen ineen met Jil Sander en ook met Christophe Lemaire voormalig creatief directeur van Hèrmes.

Maar, deze samenwerking kan wel eens één van de meest bijzondere tot nu toe zijn. Uniqlo heeft namelijk Carine Roitfeld aan de haak geslagen om een veertig stuks tellende collectie te lanceren. De items zullen dit najaar in de winkels van Uniqlo verschijnen. Hoewel de Franse editor, en founder van haar eigen magazine CR Fashion Book, regelmatig samenwerkt met de grootste designers en fotografen is haar enige samenwerking die een product opleverde tot nu toe met MAC cosmetics geweest.

Carine Roitfeld staat bekend om haar Parisienne looks en combinaties van luxe brands als Givenchy en Tom Ford. De Franse stylist gaat voornamelijk donker en super chic gekleed en we zijn dan ook erg benieuwd wat de samenwerking met het minimalistische Uniqlo ons gaat brengen. Carine Roitfeld’s collectie zal gebaseerd zijn op de LifeWear van Uniqlo en Carine heeft zichzelf als uitgangspunt genomen voor het ontwerpproces. “I started from the idea of clothes that I would want to wear myself, and developed this into clothes that anyone would want to wear, a woman’s ideal of clothes that make her feel transformed when she wears them.”

  • Carine Roitfeld 2

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

www.uniqlo.com

(Beeld: www.instagram.com/carineroitfeld)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties