0

ALEXAZe is model, tv presentator en schrijfster, maar als het aan de talentvolle duizendpoot Alexa Chung zelf ligt voegt ze daar in 2015 nog een andere job aan toe. Namelijk die van full time modeontwerpster.

Het jaar 2015 begint goed voor Alexa Chung. In samenwerking met AG denim lanceerde Alexa dit jaar een collectie jeans. De Britse Alexa die in New York woont omschrijft haar eigen stijl als sixties, surfer en revolution en liet zich hier ook door inspireren voor de spijkerbroekenlijn. Brigitte Bardot, Jane Birkin en Francoise Hardy, stijl iconen uit de jaren ’60 waren haar grootste inspiratie bron. Maar, ook blijft de Britse ontwerpster trouw aan haar roots.

Hoewel ze al tijden in New York woont kiest Alexa er bewust voor zich niet te kleden als een Amerikaanse. In haar outfits probeert het stijl icoon altijd iets terug te laten komen van de romantische Britse stijl. Of dit nu in de vorm is van een kabeltrui of korte ‘schoolgirl’rokjes. Alexa heeft er altijd een aantal in de kast hangen.

Over haar samenwerking met AG denim zegt het model: “I just wanted to make clothes that I would be really happy wearing. As well as making my dream skinny jeans, I wanted to make vintage-inspired jeans that felt comfortable like modern-day jeans do, taking old-school silhouettes but making sure that the modern technology that we have today would make them wearable.”

Nog een laatste advies van Alexa. Vermijd camel toes, onflatteuze kontzakken en gaten bij de billen. Vermijd je deze toestanden, dan komt het in 2015 wel goed, aldus Miss Chung. De collectie bestaat uit 20 items en is binnenkort verkrijgbaar via matchesfashion.com.

  • BP_28047587

www.matchesfashion.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties