0

ah salade 4 daagseWaarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen op mijn social media kanalen, maar ik heb dus meegedaan aan de #AHsalade4daagse. Waarom? Omdat ik sinds een paar maanden veel bewuster met eten bezig ben.

Waar ik vroeger elke dag een zak chips op kon eten en ‘s avonds twee borden pasta is dat nu toch nét iets anders met mijn 32 jaar. En zeker in deze ‘groene’ en ‘bewuste’ tijden word je zo bewust van alles wat je eet, dus een 4-daagse salade challenge is helemaal aan mij besteed! Nu hoor ik je denken jeetje wat gezond en saai, maar nee hoor! Met hulp van het vernieuwde saladeschap van Albert Heijn hoeft een salade nooit meer saai te zijn. Ik heb mijn eigen favoriete salade gemaakt én ik heb nieuwe AH salades geprobeerd. Nieuwsgierig? Bekijk ze hieronder…

Dag 1: Kant en klare BLT maaltijd salade
Deze salade kende ik nog niet, maar hij is kant-en-klaar, dus het enige wat je hoeft te doen zijn de spekjes, uitjes en de dressing erover heen te strooien. Super makkelijk toch? Tussen werk en een event door heb ik deze salade gegeten op mijn dakterras. Love it!

Dag 2: Mijn favoriete ‘Pittige Annic Salade’
Deze salade is een combinatie van ingrediënten die ik lekker vind. Dat alles bij elkaar maakt mijn ‘Pittige Annic Salade’ en dat pittige komt door de Wasabi Rucola. Hieronder vind je de ingrediënten:

- Pijnboompitten
- Wasabi rucola
- Rauwkost komkommer
- Zon gedroogde tomaatjes
- Grana Padano schaafsel
- Quinoa
- Gerookte kip

Het handige met deze salade is dat alles al is gesneden. Begin met de Wasabi rucola, daar overheen de quinoa, dan de rauwkost komkommer, wat zongedroogde tomaatjes, daarop de gerookte kip, wat Grana Padano kaaschaafsels en als laatste de pijnboompitjes. Ik vind het altijd nog lekkerder als je de pitjes even snel in een pan roostert. Eet smakelijk!

Dag 3: Couscous salade met rode kool
Ik vind quinoa heerlijk, maar stiekem vind ik couscous nóg lekkerder. En wat mij betreft kun je er alles wat je maar lekker vindt uit het nieuwe saladeschap doorheen doen , maar vandaag neem ik ‘m zonder extra’s. Ook deze salade is super easy, lekker én heel makkelijk als je net zo druk bent als ik.

Dag 4: Beautylab’s Aziatische salade
Op de laatste dag van deze 4-daagse challenge heb ik gekozen voor een salade van 1 van de 30 bloggers die al eerder net zoals ik een salade hebben gemaakt voor AH namelijk die van Serena Verbon van Beautylab.nl. Hieronder vind je de instructies om de salade te bereiden en de ingrediënten op basis van vier personen:

- 120 g radijsjes
- 300 g biefstuk
- 200 g babyspinazie
- 175 g sojabonen
- 150 g peen julienne
- 60 g pittige kiemgroente
- 1 el Atsina Cress
- 70 g taugé
- 8 g koriander
- 5 el sojasaus

Snijd de radijs zorgvuldig in dunne plakjes. Bak de biefstuk ongeveer 7 minuten en snijd in reepjes. Doe de babyspinazie, gesneden radijs, sojabonen en peen julienne in een schaal. Voeg de pittige kiemgroenten, Atsina cress, taugé, gebakken biefstuk, koriander en sojasaus toe en meng door elkaar en klaar ben je. Hieronder kan je een filmpje bekijken voor extra instructies.

Ik ben benieuwd of ik je heb kunnen inspireren en of je hebt meegedaan met deze AH salade 4-daagse en je mag natuurlijk ook jouw favoriete recept met mij delen in een reactie onder dit bericht. Ik ben benieuwd! :-)

Liefs Annic

 • Dag 1: Kant en klare BLT maaltijd salade
  Dag 1: Kant en klare BLT maaltijd salade
 • Dag 1: Kant en klare BLT maaltijd salade
  Dag 1: Het resultaat...
 • Dag 1: Kant en klare BLT maaltijd salade
  Dag 1: Even snel tussen de bedrijven door op mijn dakterras dinner time
 • Dag 2: Mijn favoriete 'Pittige Annic Salade'
  Dag 2: Alle ingrediënten voor mijn favoriete 'Pittige Annic Salade'
 • Dag 2: Mijn favoriete 'Pittige Annic Salade'
  Dag 2: Als laatste de pijnboompitjes erbij...
 • Dag 2: Mijn favoriete 'Pittige Annic Salade'
  Dag 2: Tadaa! 'Pittige Annic Salade'
 • Dag 2: Mijn favoriete 'Pittige Annic Salade'
  Dag 2: Yummmmm
 • Dag 3: Couscous salade met rode kool
  Dag 3: Couscous salade met rode kool in het bakje
 • Dag 3: Couscous salade met rode kool
  Dag 3: Heerlijk zo'n kant en klare salade op een drukke dag als deze!
 • Ingrediënten Aziatische salade
  Dag 4: De ingrediënten voor Beautylab's Aziatische salade
 • Dag 4: Aziatische salade
  DAG 4: Bak de biefstuk voor de Aziatische salade niet te lang. Als je 3,5 minuut aan elke kant aanhoudt heb je een medium gebakken steak.
 • Dag 4: Aziatische salade
  Dag 4: Tadaaa! Ik vind het dus echt een plaatje! Thanks Serena, deze ga ik vaker maken.
 • Dag 4: Aziatische salade
  Dag 4: Net zoals Serena eet ik de salade met stokjes. Eet smakelijk!

(Tekst: Annic van Wonderen)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties