0

150Werk jij veel achter de computer en ben je vaak te vinden op kantoor? Dan kan het weleens voorkomen dat je niet zoveel concentratie meer hebt aan het einde van de dag en je erg moe bent omdat je erg lang achter je bureau zit.

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je productiever op je werk kan worden. Je kan namelijk met acht gemakkelijk tips de vibe op je werk verbeteren, waardoor je veel beter je werk kunt verrichten. Het geheim ligt ‘m in de inrichting van je werkplek en daar wil je natuurlijk het maximale uithalen.

1. Geef jezelf een fijn uitzicht
Een onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat mensen beter werken als ze in een grote ruimte zitten en ergens tegenaan kunnen kijken. Zet je computer recht voor je met een halve meter afstand, zodat je er goed tegenaan kijkt en er verder nog iets omheen kunt zien; denk bijvoorbeeld aan een raam of de ruimte van het kantoor. Grote ruimtes zijn heel fijn om in te werken, omdat je dus beter werkt in een open omgeving.

2. Visuele aanwijzingen
Fashionista’s zien niet graag dat hun werk letterlijk met papieren opgestapeld wordt, maar organiseerde rommel kan een goede zaak zijn. Je kunt beter consistent je papieren op een plekje op je bureau leggen dan achterin de la en uit het zicht.

3. Inspirerend
Leg iets wat inspirerend voor je is op het bureau, zodat je er altijd naar kunt kijken als je even een oppeppertje nodig hebt. Dit kan een foto van vrienden of familie zijn of een mooie quote waar je jezelf door laat inspireren.

4. Lampje
Een klein lampje voor op je bureau is een must, omdat het extra licht ervoor zorgt dat je alert bent. Deze bureaulampjes zijn vaak verstelbaar en daarnaast erg mooi voor de sfeer op de werkplek.

5. Kleur
De meeste werkruimtes zien er erg modern en neutraal uit en dat is soms jammer, want een klein kleuraccentje kan erg plezierig zijn om naar te kijken. Sommige mensen denken namelijk dat als ze wat kleuren en patronen om zich heen hebben, ze hun werk beter kunnen uitvoeren.

6. Koptelefoon
Draag een koptelefoon om je goed te kunnen concentreren. Veel kantoren zijn zo ontworpen dat er veel ruimte is. Dit is belangrijk voor de sfeer, maar als je niet zo goed weet hoe je jezelf moet afsluiten voor drukte dan kun je een koptelefoon opzetten. Zo zien collega’s ook dat je goed bezig en in the zone bent.

7. Korte pauze
Las af en toe een korte pauze in, om even je benen te strekken en je gedachten even uit te schakelen. Loop bijvoorbeeld even naar de kantine om thee of koffie voor je collega’s en jezelf te halen of gooi eventjes wat weg in de prullenbak. Na je welverdiende break kun je er weer lekker tegenaan.

8. Natuurlijk licht
Natuurlijk licht is heel erg belangrijk voor je en zonlicht staat erom bekend dat het de productiviteit verbetert. Mocht buiten de zon schijnen, dan neem je jouw lunch lekker mee naar buiten zodat je nog even lekker van de zonnestralen kunt genieten.

  • 549b2d7d07c1c48e795340c14b256450

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties