0

officeWerken kan heel leuk zijn maar als je nog niet je droomjob in de wacht hebt gesleept, is het soms eerder een noodzakelijk kwaad. In beide gevallen verdien je het in ieder geval om betaald te worden naar waarde. Vind jij dat je een loonsverhoging verdient? Dit is hoe je het aanpakt.

Vragen om een loonsverhoging is verre van een makkelijk klusje. Het is dan ook het best om beslagen ten ijs te komen en goed te weten waar je het over hebt. Lees deze onderstaande stappen goed door, doe je huiswerk en dan sleep jij die loonsverhoging zó binnen!

Wanneer begin je erover ? 
Het meest geschikte moment om om een salarisverhoging te vragen is tijdens de functioneringsgesprekken. In zo een gesprek heb je het over je successen en behaalde doelen, maar ook over je ideeën voor het komende jaar. Het perfecte moment dus om ook over je salaris te praten, als het functioneringsgesprek goed gaat dan.

Wanneer verdien je er een? 
Voordat je over een salarisverhoging begint, moet je er zeker van zijn dat je die verdient. Voor jouw werkgever is het niet genoeg als jij al vier jaar prima de werkzaamheden doet die je functie binnen het bedrijf vereist. Je moet zorgen dat je méér doet, opvalt en goed in het team ligt. Dan bewijs je dat je een teamplayer bent die voor het bedrijf gaat en daadwerkelijk een salarisverhoging verdient.

Wat voor een loonsverhoging wil je? 
Bij een loonsverhoging wordt vaak alleen gedacht aan een hoger salaris. Er is echter zoveel meer waar een werkgever je mee kan belonen voor hard werk. Misschien zou je meer vrije tijd willen en wel hetzelfde salaris behouden? Misschien wil je een promotie? Of misschien wil je met behulp van je werknemer een extra opleiding beginnen?

Hoe stel je de daadwerkelijke vraag? 
Over dit soort onderwerpen wil je liever niet praten zonder dat je daarop voorbereid bent. Dat geldt voor jou, maar ook voor je werkgever. Geef je werkgever vooraf aan je functioneringsgesprek een hint dat je het over al je successen van dat jaar wilt hebben en over je salaris. Dit geeft jouw baas de mogelijkheid om zich hierop voor te bereiden en de mogelijkheden te bekijken. Is het tijd voor het daadwerkelijke gesprek, kom dan met harde voorbeelden van wanneer je wat precies hebt bijgedragen. Vraag om feedback en begin dan subtiel met dat je hebt rondgekeken naar salarissen…

Waar kan je om vragen? 
Voordat je de moeilijke vraag gaat stellen is het belangrijk dat je weet waar je om vraagt en dat je goed geïnformeerd bent over salarissen van vergelijkbare functies in dezelfde industrie. Zo weet je zeker dat waar je om vraagt gerechtvaardigd is en heb je ook een slag om de arm als je baas je verzoek direct overboord gooit.

Wat als je de loonsverhoging niet krijgt? 
Krijg je de loonsverhoging waar je op hoopte niet, neem dit dan niet persoonlijk. Overleg met je werkgever wat je moet verbeteren om over een half jaar wél die loonsverhoging te krijgen. Leer van het moment en doe erna je uiterste best. Dan heb je de volgende keer die loonsverhoging écht verdiend.

  • office 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties