0

carriereSta jij aan het begin van je carrière en heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en kan je daarbij wel wat tips gebruiken? In career tips geven wij jouw handvaten waarmee je direct aan de slag kan gaan.

Of we er nou wel of niet van houden, fashion is erg belangrijk als het gaat om je droombaan. Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet dragen op zo’n belangrijke sollicitatiedag. Je wilt natuurlijk wel in het bedrijf passen, maar daarnaast ook opvallen en dat kan een een uitdaging zijn. Eerste indrukken zijn erg belangrijk, omdat je verschijning het eerste is wat mensen zien voordat er een woord uit je mond komt. Uit een onderzoek is gebleken dat vijfenvijftig procent van het beeld dat mensen van jou hebben, worden bepaald door de non-verbale aspecten. Het is daarom een must dat je jezelf kleed naar je ambitie.

Het is voornamelijk belangrijk om te kijken naar het cultuur van het bedrijf. Is het bedrijf creatief en ga je bijvoorbeeld solliciteren voor een baan als art director, fotograaf of schrijver? Dan is het belangrijk dat je jezelf comfortabel kleedt en niet te conservatief de deur uit stapt. Je hoeft bij een informeel bedrijf jezelf niet te hullen in een strak pak, maar ga ook niet voor een wilde look, houdt het lekker er tussen in. Ga je bijvoorbeeld solliciteren voor een baan waarin je contacten moet onderhouden zoals advocaat of marketing medewerker? Dan kun jij jezelf het beste in een classy en strak outfitje hullen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kokerrok en blazer.

Voor vrouwen of meisjes die niet al te lang zijn, kunnen hakken helpen want lengte straalt namelijk autoriteit uit. Laat je naaldhakken het liefst in de kast staan, want dat is wel heel erg sexy. Bovendien is het ook erg belangrijk om lekker jezelf te zijn. Ga je niet anders voordoen dan dat je bent, want dat gaat niet werken. Draag kleding waar je jezelf op je gemak in voelt en zelfverzekerd in voelt. Good luck, you got this! 

(Beeld: http://www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties