0

career tips 150De droombaan van iedere fashionista is om in de modebranche te werken, maar deze is veel groter dan de meeste van jullie denken. Ondanks dat jij helemaal bezeten bent van fashion is het natuurlijk wel de bedoeling dat jij een plek vindt die helemaal bij jou past en daar hebben wij wat handige tips voor.

Voordat je naar ieder modebedrijf dat jij kent een open sollicitatiebrief gaat sturen omdat je zo ontzettend graag in de mode wil werken, doe eerst onderzoek. Een modebedrijf heeft wel tientallen verschillende functies en het is goed om te weten welke van deze bij jou passen. Kan jij uren staren naar de prachtige etalages van de Bijenkorf en de manier hoe de producten in de winkel liggen? Dan is visual merchandiser wellicht iets voor jou! Als je altijd al een passie voor tekenen hebt gehad en dan vooral het tekenen van kleding, past een baan als mode illustrator helemaal bij jou. Als je dus hebt besloten dat je heel graag wil werken in de mode, doe dan eerst goed onderzoek naar welke banen er allemaal bestaan in de fashion industrie en kijk wat het beste past bij jouw interesses.

Als je dan ongeveer weet in welk gebied je wil gaan werken, dan is het zoeken naar het juiste bedrijf waar jij dit wil gaan doen. Het bedrijf of individu dat jou inspireert en jou enthousiast maakt over mode is degene waar je achterna moet gaan. Bedrijven hebben het meteen door of je een echte fan bent van hen en passie betekent meestal de doorslag. Als jij van een tijdschrift ieder issue hebt sinds de dag dat deze uitkwam en je kent alle ins en outs van de verschillende rubrieken van het magazine, dan kan dit een heel geschikt bedrijf voor jou zijn om bij te werken.

Dan komt het grote moment om jouw sollicitatie naar het geschikte bedrijf te sturen voor jouw ideale droombaan. Helaas zul je nooit de enige zijn, maar zullen honderden andere meiden ook een brief sturen voor die functie. Voordat je überhaupt op gesprek mag komen, moet je ervoor zorgen dat ze in ieder geval jouw motivatiebrief en CV onder ogen krijgen. Probeer hem zoveel mogelijk te costumizen zodat jouw stijl in één opslag kunnen zien. Naast het standaard riedeltje dat het bedrijf al duizend keer heeft gelezen, willen ze weten waarom jij een aanvulling zal zijn op hun huidige werknemers. Geef specifieke voorbeelden en laat vooral goed naar voren komen waarom jij zo gek bent op het bedrijf. Binnen de kortste keren ben jij op gesprek geweest en heb je jouw droombaan te pakken in de fashion!

  • career tips

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties