0

J_CREW_Collection_velvet_shawl_collar_tuxedo_blazerDoor de crisis is de banenmarkt flink veranderd. Niks contracten tot in het oneindige of ieder jaar een salarisverhoging. Voor een baan moet je in deze tijd vechten of je nou vast ergens aan de slag wilt of dat je als freelancer meerdere klussen oppakt: voor niemand die opzoek is naar iets nieuws is het momenteel makkelijk.

Benieuwd hoe jij eruit kan springen als je een keer op gesprek mag komen? Het is in ieder geval niet je ervaring en expertise op een bepaald gebied. Een paar grote namen in de mode industrie hebben onthuld dat je beter kan investeren in een blowdry en een manicure dan in een extra cursus om je skills up-to-date te houden.

Op het Vogue festival in Londen zeiden een aantal Vogue editors dat het het allerbelangrijkste is dat je er verzorgd en gepast uitziet. De eerste indruk bepaalt namelijk alles en als je binnenloopt met gechipte nagellak en een uitgezakte coupe, kan je het dus wel vergeten:

“There are times when girls come to see me in mini-skirts and crop tops. And as much experience, and as great as they might be, I think to myself if they can’t come to the interview with a certain manner of respect for it, maybe Vogue isn’t the right place for them.”

Daaraan werd toegevoegd dat je als sollicitant maar 30 seconden hebt om een indruk achter te laten, de rest van het gesprek hangt daar vanaf. Alle Vogue werkneemsters raden je dan ook aan om tot in de puntjes verzorgd en gepast naar een sollicitatie te komen. Een manicure kost je misschien wat, maar als je daar een vaste baan voor terug krijgt, is dat de investering waard, vinden zij.

  • JCREW_Collection_velvet_shawl_collar_tuxedo_blazer

(Beeld: www.vivaluxury.blogspot.nl)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties