0

150We zijn 2014 uitgeknald en hebben er weer helemaal zin in om dit nieuwe jaar goed te beginnen met nieuwe voornemens. Er zijn een aantal fashionista’s die een nieuwe baan of carrière maken om hun to-do list hebben staan en wij hebben daarom een aantal tips voor je opgesteld waar je zeker mee uit de voeten kunt.

Als je nog geen to-do list hebt gemaakt dan is het leuk om daar als eerste mee te beginnen. Als je kleine doelen voor jezelf stelt, dan heb je duidelijk overzicht van wat je allemaal dit jaar wilt gaan doen én ben je ook gemotiveerd om dit te bewerkstelligen.

1. Zelfreflectie
Wat kan je aan jezelf verbeteren en waar kan je nog aan werken? “Regelmatig in die denkbeeldige spiegel kijken is belangrijk om jezelf en je doelstellingen als werknemer te leren kennen. Dat houdt je scherp”, aldus loopbaanbegeleider Yolanda Buchel. Door middel van zelfreflectie kun je jezelf zonder oordeel waarnemen en hiermee je gedragspatronen herkennen. Zo kun je erachter komen of het werk dat je nu doet bij je past of in welke richting je moet zoeken voor een baan.

2. Het is nooit te laat
Haal nooit in je hoofd dat iets te laat is. Kijk bijvoorbeeld maar naar Susan Boyle, wie had ooit gedacht dat de 47-jarige amateuristische zangeres nog zo succesvol zou worden. Het is belangrijk om voor jezelf persoonlijke doelen te stellen en jezelf uit te dagen. Je mind is krachtiger dan dat je zelf misschien denkt. Sommigen geloven heilig in de wet van aantrekkingskracht en daarom is het goed om positieve gedachten te houden.

3. Promoot jezelf
Elke vrouw zou wel 5% van haar tijd aan haar eigen PR moeten spenderen. Goed zijn in wat je doet is natuurlijk altijd goed meegenomen, maar je moet wel je best doen zodat mensen weten wie je bent en daarom is zelf promotie zo belangrijk. Een vrouw die veel in de picture staat, kan natuurlijk meer invloed uit oefenen. Zelf promotie kan heel goed via social media kanalen.

4. Neem risico’s
Als je grote ideeën hebt, wacht dan niet af totdat iemand naar je toe komt. Ga erachteraan en pitch je idee maar wees niet bang voor feedback. Veel mensen die nu zeer succesvol zijn geloofden kosten wat kost in zichzelf en ook al zeiden mensen dat het ze niet ging lukken, gingen ze alsnog gewoon door.

5. Projecten
Als Beyoncé het kan dan kan jij het ook. De zangeres begon namelijk bij Destiny’s Child en hoewel ze al fulltime werkte was ze daarnaast bezig met een solo project voor erbij. Wat we hiermee bedoelen is dat; ook al werk je full-time, als je daarnaast nog dromen hebt of dingen die je altijd al hebt willen doen, dan moet je daar gewoon voor gaan. Na je werk of in het weekend heb je daar tijd voor. Voor je dromen moet je namelijk tijd opofferen en hard werken.

6. Wees niet bang om te falen 
Tegenslagen moet je zien als momenten om door te gaan. Als je niet gefaald hebt, dan heb je ook niet geprobeerd. Laat jezelf inspireren door tegenslagen en ga niet lopen piekeren op iets dat je anders had moeten doen.

  • ab7f62b315934410741f253f5b1ae929

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties