0

Lauren Conrad Signing Copies Of Her Book 'Infamous'Droom jij al een lange tijd van een dream job in de fashion industrie, maar heb je geen idee hoe je het moet aanpakken? Dan hebben wij een aantal tips voor je hoe jij het beste een voet in de fashion wereld kan krijgen.

In een wereld waar concurrentie op de loer ligt, kan het best wel eng zijn om jezelf te presenteren. De mode industrie is erg aantrekkelijk voor jonge mensen met een grote passie voor fashion, die vastberaden zijn om het te gaan maken. In dit artikel geven je een paar tips hoe jij het beste je fashionista voetjes tussen de modedeur kan krijgen. Je moet hierbij wel in je achterhoofd houden dat de realiteit niet een exacte weergave is van The Devil Wears Prada en het lang niet zo erg is.

1. Hoe begin je? 
Ga op zoek naar een stageplek in de fashion industrie. Zelfs als je iets gestudeerd hebt op mode gebied of een studie hebt gedaan waarbij fashion een bijrol speelde, dan is het alsnog belangrijk om ervaring op te doen in de echte wereld.

2. Wees niet bang om onderaan de trap te beginnen en neem initiatief.
Iedereen heeft het gedaan en het is dé manier om het hele bedrijf te leren kennen en alle werkzaamheden. Als je goed je best doet en tegelijkertijd zorgt dat je een beetje opvalt, dan kun je misschien wel blijven hangen na je stage en krijg je een vaste baan aangeboden!

3. Welk bedrijf moet ik kiezen?
Je hoeft niet meteen te mikken voor de grootste en bekendste bedrijven, want bij een klein bedrijfje kun je misschien ook veel uitdagingen krijgen waar je vervolgens veel van kunt leren. Jouw input kan echt iets op de tafel brengen waar het beginnende bedrijfje wat aan heeft.

4. Zorg dat je gezien wordt
In de fashion industrie draait ook alles om het gezien worden, dus is het belangrijk dat jij jezelf online presenteert op kanalen zoals Facebook en LinkedIn. Het klinkt misschien logisch, maar zorg ervoor dat je er netjes en fashionable uitziet, zeker voor een feestje! Dit hoeft heus niet duur te zijn. Wees ook niet bang om tijdens events waar je misschien wel mag verschijnen te socializen!

5. Reminder voor jezelf 
Houd voor jezelf bij wat voor vaardigheden je allemaal geleerd hebt. Schrijf het elke keer op als je iets geleerd hebt en je zult versteld staan hoe snel je jouw cv kunt uitbreiden. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je een positieve mindset houdt, zelfs wanneer het even tegenzit. Schrijf ook op een papiertje wat voor droombaan je zou willen hebben, ook al lijkt het nog zo onbereikbaar. Probeer er op te concentreren en doe alsof je het al bereikt hebt. Je gedachten zijn namelijk heel krachtig en wat je uitstraalt krijg je terug.

6. Weet wat er gaande is in de modewereld
Wie is wie en wat zijn de trends? Het is natuurlijk not done als je niet weet wat zich afspeelt op jouw vakgebied dus zorg ervoor dat je dit middels diverse kanalen bijhoudt!

  • Lauren Conrad Signing Copies Of Her Book 'Infamous'
    Lauren Conrad

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties