0

workingNa jaren op dezelfde plek werken is het makkelijk om in een sleur terecht te komen. Iedere dag haal je hetzelfde trucje uit op werk, waardoor je er een beetje inspiratieloos bijzit. Tuurlijk, er zijn andere posities waar je wél enthousiast over zou worden, maar de functie die je nu hebt…?

Promotie zou in dat geval leuk zijn, maar met een alle-dagen-zijn-hetzelfde-attitude zoekt jouw baas gewoon door naar een gemotiveedere kandidaat. Hoogste tijd dus om de passie voor jouw job te hervinden en jezelf zo in de kijker te spelen bij je leidinggevenden. Wie weet begin je dan binnen de kortste keren aan een nieuwe uitdaging! Weet je niet waar moet beginnen? Dan hebben wij een tien handige tips voor je:

1. Weet waar je voor vecht 
Heb je je ogen op een promotie gezet? Dan is het wel belangrijk dat je weet wat die nieuwe functie precies inhoudt. Doe dus je huiswerk, lees je in en bedenk alvast waarom jij de beste persoon voor die functie bent.

2. Blijf jezelf verbeteren 
Blijven werken op hetzelfde niveau brengt je nergens. Als je echt die promotie wilt krijgen, dan moet je telkens jezelf blijven verbeteren om te laten zien dat je potentie hebt en drive om écht iets van je baan te maken.

3. Zoek advies 
Om een promotie in de wacht te slepen, kan het ook helpen om met anderen te praten. Overleg met professionals of de persoon in jouw droompositie wat zij hebben gedaan om daar te komen. Kennis is macht en in dit geval krijg je misschien wel onmisbare tips.

4. Stop nooit met leren 
Ooit was je blij om ‘eindelijk’ klaar te zijn met school. Na een paar jaar fulltime werkervaring denk je daar misschien wel anders over: school klonk nog nooit zo aantrekkelijk. Bovendien kan het volgen van cursussen en het bijwonen van masterclasses je helpen in je werkomgeving. Iedereen heeft natuurlijk interesse in een gemotiveerde werknemer!

5. Doe een stapje extra 
Tuurlijk, je wordt betaald voor één specifieke taak, maar door het foutloos doen van enkel die ene taak val je niet. Als je een promotie wilt, laat dan zien dat je om een bedrijf geeft, dat je graag werkt voor je baas en doe nét dat stapje extra om boven de status quo uit te komen. Op deze manier speel je jezelf zeker in de kijker!

6. Help anderen 
Een andere manier om op te vallen, is om onmisbaar te zijn op je kantoor. Bied jezelf dus altijd aan als helpende hand, mits je daadwerkelijk kan helpen natuurlijk.

7. Verzorg jezelf 
Een promotie betekent ook een hogere functie in het bedrijf en dus meer aanzien. Dit betekent dat je er wel verzorgd uit moet zien. Zorg dat je dat alvast onder handen hebt genomen nog voordat je de baan hebt. Bovendien straalt een zorgvuldig uitgekozen outfit uit dat je geeft om je baan.

8. Creëer je nieuwe baan 
Zie je nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf waar je werkt, maar wordt daar nog niks mee gedaan? Creëer dan zelf jouw droombaan en overtuig je baas ervan dat jullie iemand (lees: jij) nodig hebben om die baan te doen.

9. Weet wat je waard bent 
Wil je graag die promotie, zorg dan dat je weet wat je baas aan je heeft. Stel je niet bescheiden op in een functioneringsgesprek, maar benadruk je kwaliteiten. Let wel op dat je geen onzin gaat lopen verkondigen, want daar hebben jullie allebei niks aan.

10. Doe het 
Dit is misschien de meest voor de hand liggende tip, maar zorg dat jij jezelf niet tegenhoudt door onzekerheid. Laat je kans op je droombaan niet liggen, omdat je denkt dat je er niet geschikt voor bent. Ga er, ondanks dat je het eng vindt, helemaal voor. Je baas zou je de baan niet geven als hij niet denkt dat je het aankan.

  • working

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties