0

LEA TMisschien heb je haar als een voorbij zien komen. Lea T, het transgendermodel werd door Givenchy’s designer Riccardo Tisci gebombardeerd als zijn persoonlijke muze en werd door hem ook meteen ingezet als het gezicht van het Franse modehuis.

Maar, het Braziliaanse model is niet te stoppen en sierde de pagina’s van Vogue Paris, Love, Interview en nog veel meer. Een echte grote campagne bleef echter uit. Tot nu! Lea T is namelijk benoemd tot het nieuwe gezicht van het Amerikaanse haarproductenmerk Redken.

In de modewereld was het tot voor kort nog behoorllijk taboe om transgendermodellen in te zetten, maar sinds kort krijgen steeds meer modellen met een geslachtsverandering de kans om grote klussen binnen te slepen. Zo schakelde HEMA al transgendermodel Andreja Pejic in voor een beha-campagne en is model Laverne Cox de ster in de hitserie Orange Is The New Black.

Redken zegt voor deze samenwerking Lea T te hebben gekozen omdat het beautylabel alle soorten van schoonheid waardeert. Het merk gelooft in de eigenheid van een persoon.

  • 15.07.2010_popin_bd_campagne_automne_hiver_2010_0
    Lea T voor Givenchy. In het wit, tweede van rechts.

(Beeld: www.givenchy.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties