0

150De modewereld lijkt wel helemaal in de ban te zijn van de veteranen in de fashion industrie. Laatst werd de 80-jarige stijlvolle Joan Didion gestrikt voor de campagne van Céline en Joni Mitchell (71) schittert in de Saint Laurent campagnebeelden.

Fashion designer Alexis Bittar pakt het allemaal nog origineler aan, want de ontwerper zette voor de zomercampagne het 93-jarige fashion icoon Iris Apfel naast de 19-jarige blogger Tavi Gevinson. De ontwerper maakt hiermee een flink statement: “In terms of the fashion industry, we’re selling to women who are predominantly over 35, but we’re showing them images of girls who are 19 and retouched”. Het is trouwens niet de eerste keer dat Apfel en Alexis Bittar de handen ineenslaan, want in 2011 werkten ze ook al samen.

Iris Apfel is het perfecte gezicht voor de campagne, want ze is niet iemand die achter de geraniums gaat zitten. De 93-jarige heeft een leefspreuk die luidt “more is more and less is a bore”. De excentrieke vrouw mag dan wel al bijna 100 jaar oud zijn, er gaat geen dag voorbij zonder dat ze zich helemaal opgedoft heeft. Op het campagnebeeld zie je Iris speels haar kraag vasthouden en heeft ze een gigantische ronde rode bril op haar neus. Wil je nog meer van deze vrouw zien? Dan kun je genoeg inspirerende filmpjes en documentaires over haar vinden op YouTube.

Bekijk het campagnebeeld hieronder.

  • MTI3Mjc5NTQ5NTE0ODE0NzM4

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties