0

CAMPAIGN american ApparelVorige week raakte American Apparel opnieuw in opspraak vanwege een controversiële reclame campagnes. Nu staat de Amerikaanse modeketen bekend om hun shockerende reclames, het is toch altijd weer afwachten waar ze mee komen.

Op de poster zien wij Maks, een werknemer van American Apparel. De vrouw is topless gefotografeerd en over haar borsten staat de tekst “Made In Bangladesh”. De Islamitische Maks heeft altijd de drang gehad haar eigen identiteit te ontplooien en zich niet te laten onderdrukken door het geloof. Met deze campagne wil American Apparel de aandacht trekken op de werkomstandigheden in de kledingfabrieken in Bangladesh. Een jaar geleden kwamen daar meer dan duizend werknemers om het leven toen een fabriek in stortte. De werknemers in Bangladesh werken onder verschrikkelijke omstandigheden en tegen extreem lage lonen. De mensen worden enorm uitgebuit zodat wij een goedkoop shirtje kunnen kopen.

American Apparel wil met deze campagne deze omstandigheden aan de kaak stellen en er aandacht voor vragen. Dat lijkt ons meer dan gelukt!

AA-500

www.americanapparel.com

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties