0

Silhouette LotAmsterdam – Nou, dat was me het weekje wel. Er stonden twee grote dingen op mijn agenda: de Ugg sample sale en mijn première.

Groot ding 1: Ik was kort na de zomer uitgenodigd voor de Ugg sample sale, dat is bij mij zo’n ding waar ik heel veel adrenaline van krijg. Voor veel mensen ( zeker voor de meeste mannen) onbegrijpelijk.

Ik wist dat het in oktober zou zijn, in de buurt van Station Sloterdijk en dat het groot zou worden. Meer wist ik niet, maar het was genoeg om me al weken van tevoren op te verheugen. Alleen, de uitnodiging viel maar niet in de bus.

Groot ding 2: Première. Stervens eng, en dan ook nog eens, het spelen van de voorstelling is al wat, maar wat doe je dan na afloop aan?! Bij premières van anderen weet ik dat wel, maar nu moet ik mijn eentje na afloop die foyer inlopen…

Kortom, geen drama’s, geen Mexicaanse griep, geen buitenechtelijke affaires, geen aardbevingen. Niks aan de hand, twee dagen uit een week die extra aandacht vragen. Mijn idee was dat de lol van de sample sale mijn nervositeit voor de première zou temperen.  Maar waar bleef die f*cking uitnodiging? Een briefje gaf opheldering, door een personeelswissel was ik van de lijst verdwenen. Ze losten dat geweldig voor me op, ik kreeg een uitnodiging voor de pre sale en kwam op de VIP lijst.Ik ben zo blij, A vindt het een beetje raar dat ik sta te springen van geluk als ‘ie thuis komt. Nou ja, hij vindt het niet raar dat ik sta te springen, dat is ‘ie wel gewend, hij vindt het raar dat een Ugg Sale zulk gedrag veroorzaakt.  Ik vraag V mee, V snapt het. Giechelig zitten we in de auto, eenmaal op de plaats van bestemming zien we een mega rij buiten staan. Verbaasd kijken we elkaar aan, huh, het is toch alleen voor genodigden? Al snel blijkt het voordeel van een VIP uitnodiging, we worden direct langs de rij geloodst. Eenmaal binnen overzien we een soort slagveld. Graaiende vrouwen, bijna lege tafels met hier en daar nog een verdwaalde losse ugg  zonder linker- of rechter partner.

“Misschien plaatsen  ze tussendoor wel bij? “ zeggen we tegen elkaar. De sample sale verloopt in shifts, je mag ongeveer een half uur binnen, dan moet je weg en wordt de volgende rij binnengelaten. Na overleg mogen we voor de volgende shift blijven. V en ik nestelen ons op een tafel naast de kassa, argwanend in de gaten gehouden door een hele grote beveiliger. “Pakken wat je pakken kan en pas later passen”zeg ik tegen V. “Ik snap het “ zegt ze,”ja, zie je, ze plaatsen bij”. Heel weinig, maar toch. Vlak voordat de deur opengaat voor de volgende rij geeft de beveiliger ons een knikje, V en ik splitsen op en trekken een sprint naar de tafels. Nog geen 15 seconden later worden we overspoeld door een soort tsunami van hysterische vrouwen. De tafels beginnen te schuiven en de beveiliging grijpt in. Ik heb een paar Ugg suburb in mijn maat en paar classic short mulberry die zo op het oog wel lijken te passen, V heeft een paar classic tall en een paar hele leuke canvas die ik nog nooit eerder gezien heb. Een meisje kijkt ons agressief aan, “is dat allemaal voor jullie?” Ja, denk ik, dat is voor ons, we hebben ervoor gevochten, daarbij er lopen vrouwen rond die niet meer zichtbaar zijn door de berg Uggs die ze dragen. Ik pas nog een leren Ugg jasje met schapen voering, er zijn geen spiegels dus ik probeer een inschatting te maken in mijn make up spiegeltje. Dan komt de grote beveiliger naar me toe, “niet doen”zegt ‘ie. Huh, ik mag toch wel in mijn spiegeltje kijken? “Nee”, zegt ie, “je ziet er leuk uit, maar dat staat raar”. Ik hang het jasje meteen weer terug.

Oh, en die première, ja, ik was bloednerveus maar het ging toch ok. En een uur na afloop heb ik mijn hakken uitgedaan en vervangen door, achteraf, veel te grote Uggs. De volgende dag komen de recensies. Een prachtige in de landelijke pers, een goeie in de lokale pers en nog een hele slechte in de lokale pers. In de laatste wordt ik door een venijnige recensente helemaal afgemaakt. Ik moet even slikken en pas mijn uggs nog maar eens aan. Ze zijn echt veel te groot, daar is geen inlegzooltje tegen opgewassen.

-X- Lot

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties