0

Silhouette LotAmsterdam – Het leek wel voor mij gemaakt, al dat Jimmy Choo spul. Niet normaal.

De dag van de lancering was ik het vergeten, of ik had het verdrongen, kan ook. In elke geval belde L me: “Wat heb jij?” “Heb ik wat?” vroeg ik. “Jimmy Choo! “ roept ze in mijn telefoon.

Ik kijk hoe laat het is, dat ga ik niet meer halen. Morgen dan maar, ik weet van het Stella Mc Cartney gebeuren welk Amsterdams H&M filiaal de volgende dag nog van alles had. Zondag trek ik de stad in, eerst de Kalvertoren checken. Het eerste wat ik zie zijn bijna lege rekken met een paar van die waanzinnig blauwe hoezen. Jammer dat ik niet kan naaien, ik vind die hoezen al zo mooi, misschien zou ik er iets leuks van kunnen maken. En ineens hangt het daar, op een verkeerde plek, HET blauw suède jurkje. In maat S! Hebbes. Nu begin ik als een soort inspector Clouseau door de winkel te speuren op zoek naar meer verkeerd teruggehangen items. Een beetje paranoia heb ik het gevoel dat ik gevolgd word door een vrouw die mijn jurkje wil. En verdomd, een paar rekken verder vraagt ze of ik dat jurkje ga nemen. Duh, ja dus. Ze blijft op afstand achter me aan hobbelen. En dan kom ik achter in de winkel. Hier is het dus. Ik zie een kluwe meisjes en vrouwen en wat gelaten kijkende mannen er omheen. Hier zijn nog heel veel schoenen! En sieraden en een paar blauwe jurkjes. Ik draai me om naar de vrouw, “hier”roep ik en ik wijs naar de jurkjes. Zo die ben ik kwijt.  Ik grijp de oorbellen, oh mooi. Intussen heeft A me gevonden, hij is goed in dit soort dingen, ik kan met niemand winkelen behalve in mijn eentje of met A.  “Die schoenen die ik wil zijn er niet meer”. “Welke wilde je dan?” “Grijs suède”, zeg ik, “peeptoe laarsjes met bandjes”. A neemt mijn spullen over zodat ik mijn handen vrij heb om me in de schoenen arena te storten. Ik kom er niet doorheen. “Deze zijn ook mooi”, ineens staat A achter me met de blauw metallic gladiators (geinig, gladiators in een arena). In maat 38. Hoe doet ‘ie dat? Ik bevecht een plekje op de grond en ga passen, ze zijn te groot maar wel prachtig. Hallo, hoe moet ik nou weer overeind? Als ik met hulp van A overeind sta heb ik ineens veel meer overzicht, volgens mij ben ik nu twee meter. Ik loop een paar passen, valt niet mee. De vriend van een meisje dat ballerina’s past kijkt begerig naar mijn voeten. Niet naar mij, naar mijn voeten. Ik zie mezelf in de spiegel, ik zie eruit als een verwilderde Mammaloe met SM neigingen(dat is de schuld van mijn haar, kan ik niks aan doen, maar misschien had ik die zalmroze muts met bloemetje niet op moeten zetten).

Ik fiets een paar dagen heen en weer naar verschillende H&M’s, koop, retourneer en pas thuis pas.

(Echt , ik werk wel tussendoor maar dat leid me enorm af van mijn missie.)

Het resultaat: De grijze suède peeptoe laarsjes (!), (een maat te groot maar door de riempjes kan ik ze aansnoeren), het blauwe suède jurkje, de zwart suède franje jurk, het one shoulder leren jurkje, een armband, de oorbellen en een blauwe kasjmier herentrui in maat S. En het past me allemaal geweldig, die Jimmy Choo weet wel wat ‘ie doet, en nu moet ik dus kiezen.

De blauwe metallic schoenen doen op Marktplaats al bijna het dubbele, als ik die had gekocht was ik alweer voor een deel uit de kosten geweest….A zei het nog, je kunt ze altijd weer verkopen. Ik besluit, het worden de oorbellen, het zwart leren jurkje en de grijze peeptoes. De oorbellen zijn mega zwaar maar als ik mijn hoofd niet beweeg gaat het best. De rest breng ik op de laatste retourdag terug, en dat er dan ineens een paar over the knee laarzen in mijn maat staat negeer ik uit alle macht. En de blauwe kasjmier trui heb ik ook gehouden, maar dat telt eigenlijk niet. Toch?

XXX Lot

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties