0

Silhouette LotAmsterdam – I Love Fashion News is weer een vrouwlijke blogster rijker, namelijk Lot! Lot zal je op de hoogte houden over haar leven op haar eigen humoristische manier..

Vrijdag 11 september 2009, de herdenkingsfilms en docu’s over de aanslagen op het World trade center vliegen me al een week om de oren. Heftig.

Maar vandaag wacht me iets anders, de uitnodiging voor de lancering van de nieuwe I Love Fashion News Ruffle Bag by Fab. (waarvan 20% van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat) straalt me tegemoet vanaf m’n computerscherm. Fab. in samenwerking met I Love Fashion News.

Leuk, leuk, leuk. Er liggen veel klussen op me te wachten, maar ik ben afgeleid door de dresscode op de uitnodiging. Ik raak het spoor bijster.

Dresscode: FAB.ulous.

Ja. Ruim begrip. Mode snap ik wel en theater premières ook, maar dit is een fashion event en daar ben ik niet zo bekend mee. Ik grijp mijn rode zijden jurkje, altijd goed, simpel, stijlvol. Shit, mijn benen zijn niet bruin meer en om nou kousen te dragen op een nazomeravond…Niet dus. Of nog heel snel zelfbruiner? Ik check mijn benen in de spiegel, ze kunnen best zo, maar nee, nee, ik heb het jurkje al afgekeurd. Te “lady in red”. Misschien toch lekker m’n ripped jeans ( eigenhandig gescheurd en geschuurd) met een mooie vintage top en hakken? Dat is toch wel fabulous? Nee dat is niet fabulous, dat is inzetten op comfort, vluchtgedrag. Oh, mijn Aaiko tuniekje, da’s mooi. Wel kort. Ik ga niet met een legging lopen.  Zes jurkjes verder besluit ik bij de schoenen te beginnen, mijn eeuwige laarzen sluit ik uit, ik heb ze in alle kleuren en soorten, van cowboyboots en bikers tot enkel- , driekwart- en over the knee laarzen. Maar nee. Fabulous is hakken. Het worden mijn grijze Chi Mihara heels. Nu wordt het overzichtelijker, als vanzelf ontstaat er een setje op het bed, zwarte leatherlook jeans, een zwart zijden T-shirt en mijn nieuwe prachtige oudroze suède Fab tasje. Of is dat stom, als je naar de lancering van een tas gaat om dan een tas van hetzelfde merk te dragen? Een sms naar vriendin B., met wie ik samen ga, geeft de doorslag: niet stom. Een paar armbanden en oorbellen met bloemen in het roze van het tasje. Klaar.

Ik haal B. op, zij heeft via I Love Fashion News de schattige heart bracelets al besteld waarvan ik er ook een krijg. Eerst snap ik het niet goed, ik denk dat je zo’n bandje moet dragen als entreebewijs. Ze legt uit dat het een initiatief van I Love Fashion News is waarvan ook weer een percentage (van de lovely red en de hot pink versie)naar de Nederlandse hartstichting en Pink Ribbon gaat. We vertrekken, het is om de hoek dus te lopen. Nou ja, lopen, we hebben allebei mega hoge hakken en komen amper de brug op. Ik grijp me vast aan de leuning en hijs me vooruit, B. grijpt mijn arm omdat ze anders het risico loopt voorover te flikkeren. Met kleine trage stapjes arriveren we bij de Fab. showroom, een felroze loper heet ons welkom en geeft meteen houvast aan de hakken.

Entree Showroom Fab.Binnen is het MOOI! We worden meteen opgevangen met een glaasje prosecco en nog een heart bracelet, beeldschone stagiaires lopen rond met hapjes en Fab tassen. In de showroom vergapen we ons aan tassen, portemonnees en leren jasjes in de meest prachtige kleuren suède en leer. Annic ( I Love Fashion News) en Fabienne ( Fab.), die er allebei echt fabulous uitzien, zo doe je dat dus, komen ons tussen interviews door gedag zeggen en welkom heten. Knap werk als je strak staat van de spanning.
Nieuwe Showroom Fab.In de tuin staan poppen met kleding en tassen van Fab, draait een geweldige DJ, en knettert een enorm houtvuur dat bijgehouden wordt door stoere mannen.

Stoere mannen van de BBQEnorme stukken vlees liggen klaar om geroosterd te worden, mooie meisjes en jongens lopen rond met bladen sushi en drankjes. De sfeer is prima, niet opgeprikt maar warm en open. Beautifull young people mengen zich met BN’ers en wat ouder publiek. Ik kan het niet nalaten om stiekem Marijke Helweggen te bestuderen die in een paars mantelpakje overal doorheen loopt te trillen, ik besluit af te zien van het idee om haar advies over plastische chirurgie te vragen. Ook al word ik (wat) ouder, het is me duidelijk, ik doe het niet.

Annic en Fabienne spreken ons toe en vertellen over de nieuwe winkels van Fab. en hoe goed het gaat met I Love FashionNews. Girl power op zijn best.

Dan wordt het eerste exemplaar van de ruffle bag uitgereikt aan Renate Verbaan. Man, wat een mooie tas (en wat een mooie vrouw). Ze neemt hem in ontvangst en zegt dat ze weet dat ze hem krijgt maar dat ze, om het goede doel te steunen, gewoon zal afrekenen. B. en ik willen ook wel afrekenen maar vandaag kan er niets gekocht worden. Jammer, jammer, we willen namelijk alles hebben (en dan ook heus wel tegelijk het goede doel steunen).

Fabienne van Fab., Annic van I Love Fashion News en Renate VerbaanHebberig geworden, is het enige wat me op dit moment nog aan 9/11 New York herinnert  de asregen van het op hol geslagen houtvuur.
De Goodie Bags.. Veel Goodie Bags..We genieten nog even van de avond en gaan dan richting huis, MET een goodie bag. Een paar glazen prosecco verder moeten we nu nog kleinere stapjes nemen, maar wat was het leuk en wat voelen we ons “Sex in the city”. We Love Fashion News en we zijn absoluut FAB. Dat ik dan daarna mijn hakken uitgooi en op een paar dikke, van B. geleende sokken naar huis fiets doet daar niks aan af.

-X- Lot

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties