0

Grace Coddington boekWe kennen allemaal Anna Wintour maar er is nog een iconische dame in de wereld van Vogue te vinden maar haar naam ken je misschien niet. Grace Coddington werkt al meer dan 30 jaar als creative designer en stylist voor zowel de Britse als de Amerikaanse Vogue en heeft heel wat onvergetelijke looks en momenten op haar naam staan.

Collega Anna omschreef Grace als “one of the great unsung heroines of our business” maar daar dat is eigenlijk allang niet meer het geval. De styliste heeft kenbaar gemaakt de komende jaren twee boeken uit te gaan geven. Het eerste is een herziene versie van haar boek uit 2002, ‘Grace: Thirty Years of Fashion at Vogue‘. Hierin vind je vooral veel foto’s en anekdotes van en over haar tijd bij Vogue en dit boek ligt vanaf 14 september (in de VS) in de winkels. 

Het tweede onmisbare juweeltje voor in je boekenkast is een overzicht van al Grace’s werk vanaf 2002 tot 2016 en deze kunnen we in 2016 kunnen verwachten. Naast deze bundels bestaat er ook een memoir van de Vogue veteraan.

Ze is inmiddels al 74, maar maakt nog geen aanstalten om te vertrekken: een woordvoerder van Vogue bevestigde dat Grace nog lang niet toe is aan haar pensioen. Over een jaar of vijf worden we wellicht verblijd met nog een boek over het uitzonderlijke leven van deze inspirerende vrouw.

Klik hier om het boek ‘Grace, a memoir’ te bestellen bij Bol.com!

  • Grace Coddington boek
    @krisjenner: "#FBF relaxing day at Hotel Du Cap with an amazing book... Loved it!! what an inspiration Grace.. Thank you for sharing your story. @therealgracecoddington #GraceCoddington #Vogue #fulllife #beautiful @voguemagazine"

(Beeld: www.instagram.com/krisjenner)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties