0

gumWe kennen de schokkende beelden van hoe kipnuggets worden gemaakt, maar weten wij eigenlijk wel hoe onze dagelijkse kost wordt geproduceerd? Daniel Tapper is een Britse food writer en schreef met dezelfde vraag zijn nieuwe boek Food Unwrapped. Hierin laat hij zien hoe ons eten wordt gemaakt en vervolgens in de schappen komt te liggen.

Wist je bijvoorbeeld dat bij die lekkere tijgergarnalen die jij door je pasta gooit, de ogen van de vrouwtjes eruit worden gesneden omdat ze dan een hogere hormoonlevel hebben en meer eitjes produceren? Of dat je kauwgum voornamelijk bestaat uit butyl rubber dat ook wordt gebruikt voor het maken van rugbyballen? Eén keer je kauwgom doorslikken, is overigens helemaal niet zo gevaarlijk als gedacht: dit komt er gewoon weer keurig uit.

Allerlei mythes over eten worden door Tapper in zijn boek ontrafeld. Eieren van vrije uitloop kippen blijken bijvoorbeeld helemaal niet beter te smaken dan die van een legbatterijkip. En het zout dat je over je ei gooit, hoeft ook geen zeezout te zijn: tafelzout is net zo ‘gezond’. Ook wel grappig is de manier waarop wij onze eieren bewaren. Veel mensen doen hun eieren in de koelkast, maar dit blijkt geen nut te hebben. De kou heeft totaal geen invloed op de houdbaarheid van een ei. Good to know!

Benieuwd naar meer grappige feitjes over eten? Food Unwrapped is nu hier te bestellen.

www.bol.com

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties