0

"Girl in Dior" by Annie Goetzinger.De graphic novel raakt in opmars, stripverhalen krijgen steeds meer waardering en een waar literair tintje. Een boek vol met plaatjes klinkt sowieso al heel verleidelijk en al helemaal als dat stripverhaal over Dior gaat!

In Girl in Dior wordt deels het verhaal van couturier Dior verteld die doorbreekt met zijn ‘New Look’ collectie in 1947 en deels gaat het verhaal over het centrale karakter Cara. Cara is een journaliste die door mister Dior himself wordt uitgekozen als muze en model. We volgen haar tijdens haar eerste stappen in de modewereld, couture en de iconische collectie van Dior. Een waar lesje modegeschiedenis dus!

Schrijfster Annie Goetzinger gaf tijdens de feestelijk onthulling van de Engelse versie van de strip een speech: ‘Girl in Dior is about hope and perseverance’. Dat belooft veel goeds! De Engelse versie van de strip werd gevierd, omdat eerst alleen de Franse versie van het stripboek te koop was. Wij verheugen ons al op een middagje naar de prachtige illustraties kijken!

Je bestelt de graphic novel voorlopig alleen nog hier via Amazon.com. Bekijk hieronder alvast een voorproefje. 

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties