0

Romee Strijd 150Het leven van een model is niet alleen maar glitter en glam. Bij fotoshoots en shows moeten de meiden vaak lang wachten op bijvoorbeeld haar en make-up. De meest stylish manier om die tijd op te vullen is volgens de modellen… lezen!

Dat beauty en brains prima samen gaan bewezen onder andere Lyndsey Scott, die computers programmeert en Lily Cole, die cum laude is afgestudeerd aan Cambridge. Maar zij zijn niet de enige modellen met meer in hun mars! Zo schijnen er allemaal boekenclubjes te bestaan achter de schermen bij Dior, Alexander McQueen en Chloé.

Benieuwd wat de modellen zoal lezen? Wij hebben hun tips voor je op een rijtje gezet!

1. Dutchie Julia van Os had tijdens de show van Thierry Mugler Cat’s Cradle van Kurt Vonnegu bij zich. Zij vindt het boek fantastisch, vooral omdat zij er van tevoren totaal geen idee van had. 

2. Lisa Verberght had tijdens de show van Mary Katrantzou het boek De 100-jarige man die door het raam klom en verdween in haar tas zitten. Het is een grote hit geweest in Nederland en ook in België, waar Lisa vandaan komt, en ze wou het dus erg graag lezen.

3. Wie net zoals Madison Stubbington van fantasy boeken houdt raadt zij de serie van Cassandra Clare aan. Madison was tijdens de Alexander McQueen show bezig in Clockwork Angel.

4. Pauline Hoarau kan zich tijdens de Chanel show bijna niet losrukken van het enorm populaire De vliegeraar van Khaled Hosseini: “I have to know what happens to the little  boy”.

5. Ander Dutchie Romee Strijd had een iets spannender boek meegenomen voor in de verloren uurtjes tijdens de Isabel Marant show. Zij was benieuwd waar de hype nou over ging en waagde zich aan Fifty Shades of Grey. Ze was niet heel enthousiast…

6. Het favoriete boek van Roxy Kiscinska is een graphic novel, oftwel een plaatjes boek. Blue Pills a Positive Love Story betekent zoveel voor het model dat ze het altijd meeneemt op reis.

7. Taylor Hill is zich aan het verdiepen in #Girlboss van Sophia Amoruso, de oprichtster van Nasty Gal. Tijdens de show van Givenchy vertelde ze hoe inspirerend ze het boek vond: I think it’s so cool how she’s built this empire and become a fashion icon by breaking the rules and going for everything herself. It’s so inspiring”

8. Yumi Lambert noemt The Wind Up Bird Chronicles een van de beste boeken die ze in lange tijd heeft gelezen. De psychologische roman had het model bij zich tijdens de Dior show.

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties