0

chanel 150Het leven van Coco Chanel is al in vele biografieën beschreven, maar met de wetenschappelijke benadering van schrijfster Rhonda K. Garelick worden tot nu toe onbeantwoorde vragen over Coco’s leven en invloed eindelijk beantwoord.

In ‘Mademoiselle‘ gaan we met Garelick eerst terug naar Coco’s jeugd waar ze als wees opgroeide en uiteindelijk als kroegzangeres haar centen verdiende. In die kroeg ontmoette ze een rijke man en de rest is geschiedenis. Tot op de dag van vandaag heeft Coco de manier waarop vrouwen zich kleden beïnvloed en is Chanel nog steeds één van de meest toonaangevende modehuizen.

We weten het verhaal inmiddels over Coco’s rise to eternal fame, maar de meest interessante vraag is natuurlijk hoe dat heeft kunnen gebeuren? Waarom is juist zij uitgegroeid tot één van de belangrijkste vrouwen van de 20e eeuw? En wat zegt het eigenlijk over ons dat we nog steeds zo naar Chanel verlangen? Garelick beantwoordt deze vragen en meer, waardoor je ook meer respect krijgt voor Coco als vrouw in een tijd waar vrouwen eigenlijk niet aan de top hoorden te staan.

Bestel ‘Mademoiselle’ door op de foto hieronder te klikken.

www.bol.com

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties