0

Je weet wel, je ziet op Instagram allemaal van die leuke jonge bloggers met hippe kapseltjes voorbij komen en je denkt, kom, laat ik dat ook eens proberen. Voor je het weet, zit je bij je kapper, chop chop, lange lokken vallen op de grond, et voila, dan heb je een bob. Zo ging het bij mij ongeveer, en dat binnen een tijdsbestek van 24 uur. Ik voelde aan mijn haar en slikte. Shit. What the hell heb ik gedaan?!

Bij thuiskomst even flink gejankt. Gejankt, ja. Ik was er ziek van. Want die bob stond mij dus helemaal niet zo leuk als Yara Michels. En wat doe je dan? He-le-maal niks. Ja, veel geduld kweken.

"Gejankt, ja. Ik was er ziek van"

Ik ben nu 1,5 jaar jaar verder en mijn haar hangt inmiddels weer over mijn schouders. Duurt nog even voordat het weer is wat het was. Oh ja, had ik al gezegd dat ik na de bob ook besloot om van blond naar bruin te gaan en er een pony bij te knippen? Ik was echt gestoord op dat moment geloof ik. Maar goed, ik ben weer bij zinnen en zal de volgende keer goed nadenken voor ik weer overga tot zo’n impulsieve actie. Promise.

bob
Mijn gevoel was al duidelijk zichtbaar...

Ik vroeg Iris van the-chair.nl om enkele tips als je een haar make-over overweegt, dan krijg je er wellicht niet zo’n spijt van als ik ;)

  • Als je 'klein' van postuur bent zorg er dan voor dat de bob boven je schouders geknipt wordt. Als het op je schouders ligt drukt het je lichaam optisch naar beneden.
  • Heb je een rond gezicht, zorg er dan voor dat de lijn in ieder geval onder je kaak komt te hangen.
  • Kort voorhoofd en durf je geen pony (wat een toffe looks is met een bob) vraag je kapper om de pony een stuk dikker te maken (dus verder naar achter) Dit verlengt het voorhoofd juist.
  • Een schuinde bob naar voren langer kan heel tof zijn mits je lichaamshouding goed rechtop is.
  • Het is voor kappers heel simpel om het haar wanneer het nog lang is naar binnen te rollen. Kleine moeite en je hebt zo een goed beeld hoe het zou kunnen staan
  • Bekijk ook een onze how-to tutorial voor een faux bob, als je het echt niet aan durft ;)

Vooral van die laatste tip had ik eerder moeten weten. Ik ben benieuwd; ben jij blij met jouw bob? Laat het mij hieronder in een reactie weten!

Beeld: Renée Streefkerk

Tekst: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties