0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Onlangs was ik bij het huwelijk van één van mijn beste vrienden, die ik al sinds het begin van de middelbare school ken. Hij was de eerste van ‘ons’ groepje, en ik weet niet of het daardoor kwam, of de indrukwekkende jurk van zijn bruid, of het zonnige weer, of alles bij elkaar, maar ik heb me met de groots mogelijke moeite weten in te houden niet als een hinnikend paard te staan huilen tijdens de plechtigheid. Hoe dan ook, na de ceremonie bevond ik me met vrienden op het terras, alwaar door de vrouwen het eeuwige dilemma van de geschikte beha maar weer eens werd aangesneden. Klinkt raar is het niet, want op zo’n dag trokken wij natuurlijk allemaal ons beste pakkie an, alleen, wat doe je in het geval van jurk-met-open-rug nou met je borsten, beha-technisch.

“Maar ja die tepels hè, die tepels…”

Nu is het zo dat ik een vrij bescheiden cupmaat heb en dus best zonder beha op pad zou kunnen gaan, maar dan zit je nog steeds met het probleem van de tepels. Tepelplakkers zijn wel eens mijn oplossing geweest, maar je moet er dan wel verdomd zeker van zijn dat niemand die dingen ziet want charmant is anders. Overigens zei een manspersoon onlangs tegen mij dat die plakkers maar een debiel plan zijn en bovendien “jij weet niet wat sexy is.” Waarmee hij wat dit betreft wel een punt heeft, ik beschouw zichtbare tepels door een jurkje niet als sexy maar als onverzorgd, ondoordacht en misschien zelfs wel aanstootgevend, (case in point: Jessica Szohr) maar volgens hem “prikkelt het natuurlijk wel een beetje.” Overigens vind datzelfde manspersoon de foto’s van Jessica ook wel wat ver gaan, maar dat komt dan vooral omdat het ‘incident’ plaatsvindt tijdens een fancy gala.

Wat ook meteen precies de plek en het moment is dat dergelijke misstappen het snelst zullen voorkomen, want, mooie jurkjes met moeilijke ruggen heb ik in ieder geval niet per se aan op een doodgewone maandagmiddag. Maar ook met gewone shirts is dit een relevant probleem. Zoals gezegd zou ik in principe prima beha-loos door het leven kunnen gaan, en gezien het feit ik best wel een hekel heb aan beha’s zou ik dat het liefst ook doen. Maar ja die tepels hè, die tepels. Ik schreef hier al wel eens eerder over mijn vrij rampzalige ervaring met weer een andere oplossing: de plak-beha. Zal nu niet in herhaling vallen maar het kwam er op neer dat ik tijdens een vrij belangrijke avond de héle tijd doodsangsten heb uitgestaan omdat die verrekte beha langzaam maar zeker los begon te raken en ik het dus al helemaal zag gebeuren dat er een beha-zonder-achterkant uit m’n jurk en op de grond viel.

“Het huwelijk was geweldig en iedereens borsten gedroegen zich keurig…”

Hoe dan ook, terugkomend op waarmee we begonnen, het huwelijk was geweldig en iedereens borsten gedroegen zich keurig. Verder hou ik me nog steeds aanbevolen voor de magic trick die voor eens en voor altijd een eind maakt aan dit probleem. Mochten er mensen van modescholen en design academies of iets anders relevants meelezen: dit is uw gat in de markt.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties