0

Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Een paar weken geleden ging ik met wat vrienden naar een feest in Amsterdam. Het was een feest in het Concertgebouw, en zo’n mooie locatie kan men natuurlijk niet in een spijkerbroek betreden. De dames en heren van de organisatie hadden dan ook een dresscode ingesteld, waarbij wij allen vriendelijk doch dringend werden verzocht om die spijkerbroek vooral thuis te laten. Goed nieuws voor mij, want ik had daags daarvoor een práchtig knalrood broekpak gevonden, dat met een hoge hak en koraalblauwe ketting in de verste verte niet op een spijkerbroek leek.

“Want moest ik nou echt zonder bh mijn moves like Jagger gaan doen?”

Tot zo ver niets aan de hand. Het broekpak in kwestie heeft op de rug een soort ‘snee’, waardoor je dus reuze sexy een beetje rug laat zien. Die snee loopt van hals tot net boven de bil, en inderdaad, daar kan je dus geen beha onder doen. En toen was er wel iets aan de hand. Want moest ik nou echt zonder bh mijn moves like Jagger gaan doen? En dit is niet de eerste keer dat ik een dergelijk probleem had. Zo heb ik een beeldschone jurk van Acne, ook met open rug. En een azuurblauwe galajurk met zeer laag decoletté, zo net boven je navel. Allemaal stukken die vrij wijd vallen, en waarbij de voorgevel dus alle ruimte krijgt.

Nu is het zo dat ik een vrij bescheiden boezem heb, en waar ik dat vroeger vreselijk vond (“WAAROM HEB IK GEEN TIETEN?!”) is dat inmiddels allemaal oud zeer. Een vriendin sprak namelijk ooit de legendarische woorden “wat niet is kan ook niet hangen”, en sindsdien is dat mijn mantra. Maar, ik heb wel nog genoeg tiet dat ik me nou ook weer niet helemaal beha-loos door het leven kan begeven.

Die Acne jurk droeg ik ooit naar de ELLE Style Awards, waar ik de livestream presenteerde en dus de hele avond met een camera op m’n kop van hot naar her rende. Zonder beha, maar met plak-beha-zonder-achterkant. Je weet wel, zo’n ding dat je op jezelf moet plakken en wat dan zogenaamd de boel ‘volledig ondersteund’. Nou, amehoela. Het resultaat was namelijk dat door mijn kleren en felle cameralamp op m’n hoofd ik het godsallejezus warm kreeg, ging zweten, en die beha direct los begon te zitten. En daar stond ik dan. Beetje mensen te diepte interviewen terwijl ik krampachtig m’n armen langs m’n lijf moest klemmen om te voorkomen dat er opeens een huidskleurige beha-zonder-achterkant uit m’n jurk en op de grond viel.

“Niet alleen is er het probleem van wiebelende borsten, ook is er het probleem van tepels die het koud krijgen…”

Hóe doen al die vrouwen dat toch? Hoe dragen zij dat soort jurken? Ik heb ontelbaar veel apparaten en andere constructies geprobeerd die je bh-bandjes naar beneden zouden moeten trekken, of juist omhoog of naar links of naar rechts, maar het helpt allemaal geen zier. Niet alleen is er het probleem van wiebelende borsten, ook is er het probleem van tepels die het koud krijgen, en het opeens ontzettend nodig vinden om zich heel erg kenbaar te gaan maken. Sta je dan met je goede gedrag, mooie jurk, en hallo hallo twee tepels door die jurk heen. Niet cool. Ik weet me dus geen raad. Die jurken maar nooit meer dragen? Of de vriendinnen (weer een andere vriendin noemt haar vrij enorme borsten ‘de vriendinnen’. Of ‘het gemoed’) heulemaal intapen met doorzichtig plakband? Of hoe die celebrity’s dat dan ook doen?

Die avond in het concertgebouw was overigens een waar tietenspektakel. De vrouwen daar waren zeer rijkelijk bedeeld, of hadden de chirurg ze wat laten helpen, en staken hun gemoed niet onder stoelen of banken. Ze knapte bijna uit hun toch al strakke Hervé Leger jurkjes. Tja, dacht ik. Zo kan het dus ook. Lekker de boel de boel laten, niet schudden met die billen, maar schudden met die, juist.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties