0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mensenkinderen wat heb ik het zwaar met het feit dat ik al wéken máánden járen (oké das een tikje overdreven) zonder mijn geliefde Zara zit. Het zal weinig mensen ontgaan zijn, de Zara in Amsterdam heeft al in geen eeuwigheid haar deuren geopend in verband met een enorme verbouwing. Verbouwing is allemaal prima, en wat we er voor terug krijgen is het wachten waarschijnlijk meer dan waard, maar ik vind het maar lang duren en voel me als een junkie die verlangt naar de volgende kick die maar niet komt.

Ik woon op een paar koprollen afstand van de winkel en fiets er in een doorsnee week dus zo’n 800.000 keer langs, en ik ga vaker dan goed voor me is ‘eeeeventjes kijken.’ Dat loopt dikwijls uit in een aankoop (vrijwel altijd een paar schoenen) met als resultaat dat ik een krankzinnige hoeveelheid Zara-schoenen heb staan en een structureel geldgebrek. Nee, nu ben ik weer aan het overdrijven, maar het is wel waar dat ik een enorm zwak heb voor de schoenen van Zara. Ze zijn altijd fijn geprijsd, met goede hoge hakken, en ook al zijn er zat mensen die bij elk paar steevast een paar blaren cadeau krijgen, ik heb nergens last van en vind ze altijd heerlijk zitten.

‘Ik vind het maar lang duren en voel me als een junkie die verlangt naar de volgende kick die maar niet komt.’

Maar behalve de schoenen is ook de rest van de collectie zeer begeerlijk. Het is niet per se iets waar ik trots op ben, maar het is geen zeldzaamheid als ik van top tot teen in Zara gekleed ben. Al jaren probeer ik van de verslaving af te komen en neem ik mezelf stellig voor om meer diepte-investeringen te doen dan die lekkere vluggertjes met kwalitatief matige kledingstukken, maar het lukt me niet. Het is allemaal té aantrekkelijk, té dichtbij, en het genot van een nieuwe kleer is met niets te evenaren. Een nieuw jurkje zit altijd mooier, je voelt je altijd beter in een verse broek, en een nieuw nog nooit gewassen shirt is alleen in maagdelijke vorm perfect. Feestje? Huwelijk? Verjaardag? Date? Eerst even naar Zara.

‘Al jaren probeer ik van mijn verslaving af te komen’

Maar dat is nu dus allemaal voorbij. Geen kleine kijkjes meer, geen studiepauze in de vorm van een rondje winkel, niets meer. Zoals ik al zei, het valt me zwaar. Toen het nieuws van de sluiting bekend werd, leek het me nog wel een prima verhaal. Ach een tijdje zonder Zara hoe erg kan het zijn? Er is altijd nog de webshop en bovendien is het wel goed voor m’n portemonnee om een tijdje geen impulsaankopen te doen. Maar nu met de deuren dicht wordt het pijnlijk duidelijk dat de kleine rondjes Zara echt een onderdeel van m’n week waren, en dat het nog niet eens zo zeer om het kopen van kleren gaat (ik heb sinds de sluiting nul stukken gekocht in de webshop en pieker er niet over af te reizen naar Amstelveen) maar meer om even het ontvluchten van de dagelijkse of wekelijkse sleur. Ik kocht ook vaak genoeg niks, maar ging dan wel stapels en stapels kleren passen, gewoon, voor de leuk.

‘Misschien ga ik toch even een klein blikje wagen. Heel even maar. Alleen even kijken. En wat passen. Maar niet kopen.’

Op moment van schrijven is het woensdagavond, maar als jullie dit lezen is het zondag en zit ik in een lang weekend in London. Met, precies, een Zara. Meerdere zelfs. Ik heb me ooit laten vertellen dat de Britse versie veel duurder is, dus dat zou wel eens kunnen betekenen dat al het geld dat ik uitgespaard heb in Amsterdam er hier weer direct doorheen gaat. Maar zoals het een ware junkie betaamt, ga ik vrijwel zeker een klein blikje wagen. Heel even maar. Alleen even kijken. En wat passen. Maar niet kopen. Ik kan het immers beter bestellen in de webshop in Nederland. Alhoewel, alles in het buitenland telt niet toch? Want dan is het een souvenir en elke keer als ik dat paar schoenen draag zal ik terugdenken aan dat leuke weekend London. Ja, misschien moet ik wel iets kopen, dat is een goed idee.

Tja, je bent een junkie of niet.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties