0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Op 18 januari kreeg ik een mailtje van Yara Michels, blogger van This Chick’s Got Style en redacteur bij ELLE. Ze schreef dat op de redactie nu hard gewerkt werd aan het aprilnummer, dat volledig in het teken zou gaan staan van het nieuwe modeseizoen, en dan vooral: schoenen. Ook kwam er een artikel in te staan waarin een kijkje wordt genomen in de schoenenkast van een aantal mensen, en, u voelt hem al aankomen, ze wilde even bij mij polsen of ik inderdaad een ‘redelijk grote schoenencollectie’ heb. Ze sloot af met ‘Zou je het eventueel leuk vinden om mee te werken aan dit artikel?’

‘Zou je het eventueel leuk vinden om mee te werken aan dit artikel?’ Uhm, JAHA!”

Uhm, JAHA! Man ik wist niet hoe snel ik moest reageren met dat het me natúúrlijk heel heel heel erg leuk leek. Mijn schoenencollectie is m’n grote trots en landelijke erkenning in het mooiste blad van Nederland voelde als de kroon op mijn verzamelwerk. Nu heb ik in de tijd dat ik zelf nog voor ELLE op de redactie rondliep vaak dit soort reportages gemaakt, en ik weet dus wel hoe het gaat. Eerst ga je op zoek naar geschikte kandidaten, die vraag je of ze mee willen werken, en dan ga je kijken naar het geheel aan mensen en wie er het beste in het verhaal passen en wie misschien toch net niet helemaal. Helemaal zeker was het dus nog niet dat ik werd ‘uitgekozen.’

Het verlossende woord kwam als ik me goed herinner vlak na de ELLE Style Awards – die ik bezocht op mijn fonkelnieuwe gouden Louboutins. Het zou als volgt gaan. Op een nog nader te bepalen datum zou ik in de studio van fotograaf Maarten Willemstein verwacht worden om een portretfoto te maken. Maar dat niet alleen. Want ook moest ik minimaal 20 van mijn mooiste schoenen meenemen, zodat elk paar afzonderlijk gefotografeerd kon worden. Dat was nog een heel gedoe, dus met een enorme koffer en 2 shoppers vól met schoenen stapte ik op een vrijdagochtend in een taxi op weg naar de studio (die taxichauffeur vond het allemaal maar wat raar trouwens, wat moest ik in godsnaam doen met al die schoenen?!)

“Zo voelt het dus, dat empty nest syndrome…”

Eenmaal daar werd mijn verzameling op tafel uitgestald, en terwijl ik op de kiek ging (aargghh eng eng cameravrees) maakte Yara een selectie van welke paren op de foto mochten. De uitverkorenen moesten het hele weekend in de studio blijven, want 4 maal zo’n 20 schoenen fotograferen, dat doe je niet in een uurtje. Afijn, na de portretfoto keerde ik weer huiswaarts, alwaar een vrijwel lege schoenenkast me somber aankeek. Mijn schoenen staan uitgestald over vrijwel de hele bovenverdieping van m’n huis, maar nu was het maar een lege kille bedoeling. Zo voelt het dus, dat empty nest syndrome.

En toen, zes weken later, lag het nieuwste nummer opeens bij me op de mat. En ik stond er in! Op pagina 94, samen met 20 paar schoenen en een kort interviewtje. Echt ik ben er toch wel zo reuze trots op en blij mee. Maar nu is het dus wel officieel. Er is geen ontkennen meer aan, iedereen kan het zien en kan het lezen. Ik ben officieel uit de kast gekomen. Hallo, mijn naam is Liesbeth, en ik ben verslaafd aan schoenen.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties