0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Een flinke poos geleden bracht ik een ode aan mijn fantastische schoenmaker, en sprak ik mijn verlangen uit voor een al even fantastische kleermaker en stomerij (teruglezen doe je hier). Een goede betrouwbare stomerij is echt van eindeloos groot belang. Een paar jaar geleden, toen ik nog bij ELLE op de redactie zat, ging één van mijn ELLE-collega’s trouwen. Dat deed ze in een trouwjurk van Lanvin. Of eigenlijk, een rok en een t-shirt van Lanvin. Heel stoer. De rok was gemaakt van superfijn tule, opgebouwd uit laagjes en als ze erin bewoog leek ze net een wolkje – het was prachtig. Na het huwelijk moest de rok naar de stomerij. Van te voren had ze 100 keer gecheckt of de stomerij écht met deze delicate stof wist om te gaan, en uiteindelijk liet ze de rok achter, om hem vervolgens een week of wat later terug te krijgen, minus 20 centimeter. Pa-niek. Let wel, we hebben het niet over een Zara-rokje, maar over een uitermate kostbaar Lanvin-kunstwerk. Uiteindelijk is het zelfs tot een rechtszaak gekomen.

…als ze erin bewoog leek ze net een wolkje – het was prachtig.

Recenter, in de week voorafgaand aan het lanceringsfeest van de nieuwe modesite amayzine.com (waar ik werkzaam ben als editor, maar dat wist je misschien al), liet oprichtster May-Britt Mobach een zeer kostbare en ongelofelijk prachtige rok van Gucci invliegen vanuit Milaan. Het was een samplestuk (daar past zij dus in) en de rok, gemaakt van geweldig mooi zijde en met veren en pailletten, had aan de achterzijde een klein maar wel vrij lelijk gaatje, en ook kon ‘ie wel een stoompje gebruiken. Maar, wie durfden we dat te laten doen?

Enter; die langgezochte fantastische kleermaker en stomerij, in één. Ja echt. Op de Amsterdamse Overtoom zit sinds een maand of wat stomerij Bubble & Stitch, opgericht door Maurits Tiethof. Bubble & Stitch is weliswaar een stomerij, maar lijkt in niets op de ellendige TL-verlichte gruwelkamers die je normaal treft wanneer je een stomerij binnenstapt. Bubble & Stitch zou qua interieur namelijk ook best een heel hippe en goed verlichte kledingwinkel kunnen zijn. Wat ook zo fijn is, alles wordt milieuvriendelijk gedaan, en ze werken met kledinghoezen van biologisch afbreekbaar plastic. En naast stomen kun je er ook terecht voor reparaties van gaten en haken in sok of rok – ook die van Gucci.

Gaat het gaatje mooi gerepareerd worden??? Zonder extra beschadigingen???? Weet. Je. Het. ZEKER?!!

Eén van de dingen die ik zo kan waarderen aan mijn schoenmaker is dat hij perfect weet om te gaan met hysterische vrouwen die als de dood zijn dat hun geliefde schoenen beschadigen. Maurits heeft in de hele saga betreffende De Rok zijn hysterische-vrouwen-bestendigheid ook behoorlijk goed bewezen. Niet één keer maar wel 50 keer hingen we aan de telefoon of de rok wel zeker weten op tijd klaar zou zijn?? En gaat het gaatje mooi gerepareerd worden??? Zonder extra beschadigingen???? Weet. Je. Het. ZEKER?!! Maurits wist het zeker en inderdaad, ruim op tijd konden we de rok ophalen, en van het gaatje was nauwelijks meer iets te zien – Amsterdam slaakte een zucht van verlichting.

Voor de creatievelingen onder ons, bij Bubble & Stitch kun je ook voor een prikkie je eigen naaimachine of lockmachine huren en dus de Karl, Marc of Miuccia in jezelf naar boven halen. Zelf waag ik me daar niet aan, er zit echt bitter weinig Karl, Marc of Miuccia in mij, en bovendien vind ik het veel leuker om de boel een paar dagen later weer helemaal fris en fruitig op te halen. Hoe dan ook, pakt allen uw little black book, noteer en zegt het voort: Schoenmaker: Beurspassage 12. Kleermaker/stomerij: Overtoom 438.
Again, you are all very welcome.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties