0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Ik denk dat een ieder instemmend met me mee kan knikken wanneer ik zeg dat er bijna niets moeilijker is dan het perfecte basic kledingstuk te vinden. Laat me preciezer zijn, het perfecte witte T-shirt, leren jasje, spijkerbroek, trenchcoat, LBD, witte blouse – afijn, je snapt ‘m. Echt van al mijn spijkerbroeken (en dat zijn er best wat) is eigenlijk geen enkele écht perfect. De een is te wijd de ander te strak, die weer net iets te kort maar die ander te lang, en dan heb je er nog tussen zitten die alleen mooi zijn met hakken of een open schoen, kortom, er is altijd wel iets mis mee, en ik vind het gekmakend.

…uit de tijd dat de topstukken niet zo gehypet werden en bloggers en masse met dat éne stuk rond lopen.

Hetzelfde gaat op voor leren jasjes. Ooit had ik een prima en zelfs bijna perfect exemplaar gevonden. Van de H&M, maar dan nog uit de tijd dat de topstukken niet zo gehypet werden en bloggers en masse met dat éne stuk rond lopen en dat vervolgens dus in geen enkele winkel meer te vinden is. (case in point; het leren jasje van Liu Wen uit de ‘New Icons’-campagne.) Maar na een jaar of 4 viel het ding toch echt volledig uit elkaar en moest ik op zoek naar iets nieuws. Even vond ik troost bij Goosecraft, maar die liefde was niet van lange duur en tegenwoordig ga ik leren-jasje-loos door het leven.

Ik heb meerdere LBD’s, allemaal nét niet goed genoeg om het label Perfect te mogen dragen. Witte T-shirts liggen ook stapels hoog in de kast, maar de stapels imperfecties zijn minstens zo aanwezig. Nog nooit kwam ik ook maar in de buurt van de perfecte trenchcoat (behalve die van Burberry maar halló wat zijn die krengen duur) en ook de witte blouse heb ik lang geleden al opgegeven ooit te vinden.

Behalve die van Burberry maar halló wat zijn die krengen duur!

Nu is het zo dat ik prima kan leven zonder al die dingen, maar de perfecte spijkerbroek zou me toch wel heel gelukkig maken. Op moment van schrijven zit ik tot over m’n oren in de tentamenellende en moet er binnenkort een scriptie ingeleverd worden, maar zodra dat allemaal achter de rug is heb ik mezelf als doel gesteld om De Perfecte Spijkerbroek te vinden. Want dat is volgens mij nog wel het grootste obstakel, door het krankzinnig grote aanbod is het een behoorlijk tijdrovend werkje om je helemaal in te lezen, als in, in te passen. Overigens vernam ik deze week dat Selfrdiges London binnenkort het allergrootste spijkerbroeken-walhalla ter wereld gaat openen, met zo’n 11.000 broeken van 60 merken. Dat lijkt me dus echt de hel op aard.

Kortom, het is allemaal heus niet zo makkelijk, een spijkerbroek vinden. Mocht iemand mij kunnen tippen dan hoor ik dat graag, want een beetje sturing in de eindeloosheid van de denimwereld is nooit kwaad. Voor nu, ik ga me weer richten op taalkundige processen en andere tentamentoestanden maar laat me je dit vertellen, ik zie minder beren op de weg naar die scriptie dan de weg naar de spijkerbroek. Toestand.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties