0

liesbeth blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Het zal een ieder die wel eens een blog van mij leest inmiddels wel duidelijk zijn, maar ik verzamel dus schoenen. De collectie is inmiddels redelijk uitgebreid en ondanks dat het m’n grote trots is, is het ook een heel gedoe. Want verzamelen van iets dat je ook daadwerkelijk draagt betekent dat je die verzameling goed moet onderhouden. Nieuwe hakken, nieuwe zolen, schoonmaken, mijn schoenmaker is dan ook m’n beste vriend.

Ze zijn ook goed in het omgaan met hysterische vrouwen als ik die als de dóód zijn dat er iets mis gaat met hun schoenen…

De schoenmaker in kwestie zit tussen de Nieuwendijk en het Damrak, tegenover de C&A. Het is zo’n klein fijn ‘klaar terwijl u wacht’ zaakje, en iedereen die er werkt is verdomd goed in hetgeen ze doen. En dat niet alleen, ze zijn ook goed in het omgaan met hysterische vrouwen als ik die als de dóód zijn dat er iets mis gaat met hun schoenen. Ik heb al weet ik hoe vaak met tranen in m’n ogen daar aan de balie gestaan wanneer er een klein krasje in de hak zat, of een losse naad. “Oh meneer deze zijn echt héél bijzonder en dierbaar maar nu kijk hier zit een heel klein krasje en kunt u daar iets aan doen zonder dat je ziet dat er iets is gebeurd?” Het antwoord is steevast een “natuurlijk mevrouw”, en inderdaad, een half uur later rollen mijn schoenen weer zo goed als nieuw terug m’n tas in.

Wat ik ook zo leuk vind is om daar dan op m’n sokken even plaats te nemen totdat m’n schoenen klaar zijn. Dan zit ik daar op een barkruk, met naast me nog wat mensen, allemaal op onze sokken. Mooie sokken lelijke sokken vieze sokken sokken met gaten, je ziet het allemaal. Ik vind het iets moois en intiems hebben al die mensen op hun sokken. Misschien komt het door mijn preoccupatie met schoenen maar ik heb het idee dat iedereen een beetje in z’n nakie staat, zo bijna blootsvoets.

Ik ben zwaar allergisch voor het lopen op spijkers.

Los van een beschadiging of ander mankement kom ik daar overigens meestal voor een nieuw hakje. Ik ben zwaar allergisch voor het lopen op spijkers. Als ik ergens om me heen een meisje hoor lopen op doorgesleten hakken gaan m’n nekharen echt recht overeind staan. Weten jullie wat ik bedoel? Het is zo’n nagels-over-het-schoolbord geluid. Oh als ik het alleen al zo opschrijf gaan de rillingen door me heen.

Maar zo gelukkig als ik ben met het hebben van de perfecte schoenmaker zo ongelukkig ben ik met niet hebben van de perfecte kleermaker. Nu ga ik meestal zelf aan de slag met naald en draad maar dat is doorgaans niet zo’n doorslaand succes. En de perfecte stomerij. Die moet ik ook nog. Sommige kledingstukken breng ik naar een stomerij bij mij in de straat maar eigenlijk vertrouw ik die mensen voor geen meter. Dus mocht iemand van jullie een goede kleermaker en stomerij weten ergens in het centrum van Amsterdam, ik hou me van harte aanbevolen.

Er is namelijk iets reuze spannend gebeurd.

Afgelopen week heeft Schoenmaker trouwens weer een enorme lading van mijn mooiste exemplaren onder handen mogen nemen. Er is namelijk iets reuze spannend gebeurd. Iets met een modetijdschrift en iets met een fotoshoot en iets met mijn schoenen. Wat dat precies is verklap ik een andere keer, voor nu hou ik jullie nog even in spanning. Maar niet wat betreft Schoenmaker, want die kunnen jullie vinden in Beurspassage 12. You are all very welcome.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties