0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Plassen met de deur open, dat voelt zo lekker vrij

Al bijna acht jaar woon ik op mezelf. Compleet alleen en zonder huisgenoten, met uitzondering van de laatste twee jaren toen ik besloot voor onbeperkte tijdelijke tijd onderdak te verlenen aan mijn pleegpoes. Door dit solobestaan heb ik een aantal gewoonten ontwikkeld die niet per se sociaal geaccepteerd zijn. Dit concludeerde ook mijn travelmaatje toen ik ongegeneerd en mid conversatie een stuk kokos voor haar voeten in het zand uittufte. “Hè Jas, wat doe je weer smerig”.

Niet veel later ben ik uit eten met collega’s. Eén van mijn tafelgenootjes merkt op dat er geen tandenstokers op tafel staan. Ik wijs haar op haar lange lokken en doe de suggestie er eentje uit te trekken en daarmee te flossen. “Hè bah, meen je dit serieus?” Eh, ja eigenlijk wel en als je het mij vraagt een uiterst vindingrijke oplossing.

Ik houd niet van koken voor mezelf, dus dat doe ik dan ook zelden/nooit. Een populaire vraag is: “Wat heb je vanavond gegeten?” Een aanvaardbaar antwoord is niet “Witte broodjes met Vlokfeest of pompoenstukjes met houmous”. Over mijn menukeuze en voedselcombinaties zijn mensen het zelden met mij eens. Om discussies te voorkomen word ik gedwongen alternatieve reacties te geven. Dus geef ik antwoorden op deze vraag als: “wortelsalade met een zoete dressing”, als ik eigenlijk bedoel dat ik wortels in een pot honing sta te dippen en een prima maaltje van havermout en bonen met tomaat wordt “graanvlokken en cannellinibonen gestoofd in verse tomaten”.

Maar ik merk dat ik meer Secret Single Behaviour heb ontwikkeld. Zo kan ik urenlang naar 24 Kitchen kijken terwijl ik met een pincet de haren uit mijn benen trek. Plas ik alleen nog maar met de deur open, want dat voelt zo lekker vrij. Dans en zing ik, het liefst in mijn ondergoed en voor de spiegel, mee met de klassiekers van Hilary Duff en de catchy tunes van Taylor Swift. Beheers ik time management tot in de puntjes door soms ’s avonds te gaan slapen in de outfit voor de volgende dag. Ow, en het theekopje waar ik nu uit drink, dat gebruik ik al de hele week.

Daarnaast voer ik diepe gesprekken met mijn Turkse Dwergkat: “Smoothie, wat denk jij, is die schimmel op het douchegordijn slecht voor onze gezondheid? Nee toch? Verwijderen is waarschijnlijk ook in strijd met de Nederlandse Flora- en Fauna wet.” En, betrapte ik mij er op het werk weer op dat ik in mijn neus zat te graven als een mijnwerker in een grot op zoek naar goud. Ik ben nu eenmaal ranzig. I know.

www.instagram.com/jasmijnengering

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties