0

liesbeth blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Een week of wat geleden attendeerde een vriendin me op een nieuwe trend: de megging. Of wel, een legging voor mannen. In de dagen die daarop volgden zag ik opeens overal op internet verhalen voorbij komen over inderdaad die megging. Van die veel te stijlvolle mannen, types die je voorbij ziet komen op sites als TheSatorialist.com en JakAndJill.com, dragen zonder ook maar een spatje ironie dus een legging. Nu wil ik best heel veel accepteren onder de noemer ‘mode’ en ‘artistiek’, maar dit gaat me geloof ik een stapje te ver. Ik snap sowieso niet waarom die verdomde legging nog meer gedragen moet worden want ook bij vrouwen zijn ze zelden een goed idee, maar dat terzijde.

“Nu wil ik best heel veel accepteren onder de noemer ‘mode’ en ‘artistiek’, maar dit gaat me geloof ik een stapje te ver…”

Dit is echter niet de eerste keer dat een vrouwenkledingstuk opeens overspringt naar de mannenkast. In 2010 verschenen er berichten dat H&M een mannenrok in de mannencollectie had opgenomen. Geen Schotse kilt of ander traditioneel iets, maar echt een rok voor mannen. Overigens is die rok nooit daadwerkelijk in productie genomen aangezien de halve wereld erover struikelde, maar toch, het idee was er.

En deze week zag ik op de site van Peter Stigter, de belangrijkste catwalkfotograaf uit Nederland, dat er in de mannenshows van fall/winter 2012/2013 ook weer een nieuwe trend is geboren. Namelijk, de clutch voor mannen. De man met tas is altijd een ingewikkeld onderwerp geweest. Weten jullie nog die aflevering van Friends, waarin Joey dolgraag een tas wil en die uiteindelijk via Rachel bij Ralph Lauren koopt? Daar was een hoop om te doen in de vriendengroep en uiteindelijk moest Joey de tas toch maar inleveren omdat volgens Rachel, “the world is just not ready for you and your bag.” Maar dan nu. Nu hebben we het niet eens meer over tassen maar over een clutch. Ik denk dat ik toch wel vreemd sta te kijken als mijn date opeens met een gele enveloppe clutch voorzien van studs voor m’n neus staat.

“Ik denk dat ik toch wel vreemd sta te kijken als mijn date opeens met een gele enveloppe clutch voorzien van studs voor m’n neus staat.”

Maar wat ik vooral niet snap is dat mannen opeens vrouwenkledingstukken gaan dragen. Eerder al werd het straatbeeld geterroriseerd door die verdomde skinny jeans. Bij vrouwen een razend goed idee, bij mannen, not so much. Het lijkt me trouwens ook uiterst oncomfortabel om als man je edele delen zo strak in te pakken, maar hier heb ik uiteraard niet heel veel zelf ondervonden empirisch bewijs voor. Overigens was 2012 volgens de Britse krant The Guardian vooral het jaar van de mannenmode. Warenhuis Selfridges opende de grootste mannenschoenenafdeling ooit, David Backham stond op cover van de Britse ELLE, en webshops als Mr Porter en Topman die uitsluitend herenmode verkopen behalen grandioze verkoopcijfers.

Goed. Oké. De man en de mode. Het is in opkomst. Dat is natuurlijk allemaal prima, en we zijn er sinds de introductie van de metroman ook wel al een beetje aan gewend geraakt, maar naar mijn smaak wordt er nu een beetje in doorgeslagen. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind het toch vooral aantrekkelijk als een man een echte man is. Liever niet te boers natuurlijk, wel graag met manieren, maar qua kleding en ijdelheid toch bij voorkeur wel mannig. Het cliché van dat de man nooit langer dan jij voor de spiegel mag staan zal ik dan bij deze ook wel weer even aanhalen.

“Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind het toch vooral aantrekkelijk als een man een echte man is.”

Dus, lieve mannen, lezen jullie mee? Koop géén megging. Trap er niet in. Koop ook géén clutch, zeker geen gele. En heb je een skinny jeans in de kast liggen? Ik zou dan maar eens een ritje naar de kledingbak overwegen. Samen komen we er wel uit, geen zorgen. Veel liefs, alle vrouwen van de wereld.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties