0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Terwijl ik dit schrijf kan ik maar met moeite mezelf verstaanbaar maken en elke stap die ik zet doet eindeloos veel pijn. Ik ben letterlijk ka-pot. M’n stem is weg, m’n hele lijf staat stijf van de spierpijn, en de meest simpele klusjes krijg ik niet voor elkaar. Koninginnedag, ik ben er behoorlijk hard door aangepakt en heb dus nu al twee dagen de grootste kater uit de geschiedenis van de mensheid.

Heb dus nu al twee dagen de grootste kater uit de geschiedenis van de mensheid…

Maar het was het meer dan waard, want mensen kinderen wat was het allemaal leuk. De feestelijkheden beginnen natuurlijk al tijdens koninginnenacht, die ik met een groep vrienden al tourend door Amsterdam heb gedaan, en uiteindelijk afgesloten in nooit-meer-naar-huis-café-Nol in de Jordaan. Maar behalve meters bier en eindeloos veel gezelligheid in de kroeg was het dit keer ook zo leuk door de kroning van Prins Pils tot Koning Alexander. Echt ik hóú van het koningshuis. Niet alleen van Maxima en WimLex, maar ook en vooral van het hele sprookje eromheen.

Tot mijn grote frustratie moest ik tijdens de plechtigheden werken en heb er dus nauwelijks iets van kunnen zien, maar thank god for YouTube, de NOS en een hele fanatieke uploader die de héle uitzending van die dag op het net heeft gezet. En mensen kinderen wat was het een hoop pracht en praal (in a good way). Die jurken, de prinsesjes, al die kroonprinsen en –prinsessen van over de hele wereld, de tiara’s, juwelen, prachtige kapsels, er is maar weinig dat me niet kon bekoren.

Ontroerend mooi vond ik trouwens prinses Mabel in een zwarte jurk met witte mouw van Viktor en Rolf…

Uiteraard was Maxima in de koningsblauwe creatie van Jan Taminiau het absolute hoogtepunt, daar kan geen hermelijnen koningsmantel tegenop. Maar de avond ervoor, bij het afscheidsdiner van Beatrix in het Rijksmuseum, waren er meer vrouwen die painfully pretty dresses droegen. Bijvoorbeeld prinses Marie van Denemarken, in een beeldschone jurk van Birgit Hallstein. En bij de viering na de kroning was ik diep onder de indruk van Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned van Qatar, die in een speciaal voor haar aangepaste Valentino verscheen. Ontroerend mooi vond ik trouwens prinses Mabel in een zwarte jurk met witte mouw van Viktor en Rolf, tijdens de inhuldiging. Het is niet officieel zo benoemd maar het zwart doet sterk denken aan een rouwjurk voor haar man Friso. En ook las ik ergens dat voor de witte mouw gewerkt is met de stof van haar bruidsjurk. Al met al, prachtig.

Verder ga ik het vandaag een beetje kort houden want zoals gezegd, ik ben er nog niet helemaal bij. Mocht je nou net als ik de feestelijkheden gemist hebben, klik dan hier, hier en hier voor bijna 10 uur aan Oranje-plezier. Leve de koning!

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties