0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Opeens besef ik het, ik vertoon serieuze Sheldon Cooper-symptomen

“Ik heb een goede tip voor je trouwens, als je dat gevaarlijke kruispunt wil ontwijken” zei hij. “Oké, laat maar horen”. “Als je links voor dat kruispunt oversteekt, rechts over de brug afslaat en dan links langs het water fietst, rechtdoor gaat het Rembrandtpark in, dan links voor de geluidswand en dan alsmaar rechtdoor, durf ik te wedden dat het veiliger is en ook nog sneller”. “Snap je het een beetje?” vervolgt hij, als ik niet snel genoeg reageer. Ik snap het prima. Het punt is alleen dat ik al twee jaar lang, vijf dagen in de week, twee keer op een dag dezelfde route fiets. Bij het idee aan een ander patroon krijg ik het eerlijk gezegd een beetje benauwd.

Dwangmatig ben ik mijn stroopwafel volgens mijn stroopwafel-opeetprincipe in een vierkantje aan het knagen en opeens besef ik het, ik vertoon serieuze Sheldon Cooper-symptomen. Elke ochtend om 10.00 uur eet ik een banaan. Niet om 09.57 en niet om 09.03, maar precies om 10.00 uur begin ik met pellen. Dit tijdstip is niet random gekozen, hier zit een zorgvuldige berekening achter. Voor 10.00 uur heb ik nog geen trek en een banaan vult mij zeker tot 12.00 uur waarna de lunch al in zicht is.

Maar, ik leef met meer van dit soort Sheldon-codes. Bitter Lemon is mijn favoriete drankje, maar dat drink ik nooit thuis. Dat drink ik alleen ‘uit’. Bij mensen thuis drink ik ijsthee, maar nooit in mijn eigen huis. Daar drink ik thee. Ik ga gerust op de schoot van iemand zitten mocht die proberen ‘mijn’ plekje aan de linkerkant van de bank in te nemen en als kluisje nummer 25 op mijn bikramschool al in gebruik is, moet ik zo’n tien minuten rustig in- en uitademen wil ik de 90 minuten durende les zen door komen.

Toen ik afgelopen vrijdag voor het eerst in twee jaar een andere route naar mijn werk fietste, voelde ik mij dus best wel een beetje YOLO en tegelijkertijd een ontzettende daredevil. Deze nieuwe weg fietste ik natuurlijk wel pas twee dagen nadat de tip binnen kwam. Ik bedoel, een beetje mentale voorbereiding is noodzakelijk bij zo’n enorme verandering.

Nog high van mijn fietservaring overwoog ik even om aan de rechterkant van de bank plaats te gaan nemen, maar ik bedacht me net op tijd. Die nieuwe route was voor één keer leuk, maar laten we het niet meteen overdrijven.

www.instagram.com/jasmijnengering

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties