0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Deze week las ik op Nu.nl dat rapper Jay-Z bij wijze van verrassing een eiland wil kopen voor zijn vrouw Beyoncé. Een eiland. In de Bahamas. Van ruim 2 miljoen euro. Dit alles omdat nu ook vrouwlief B. weer volledig in de spotlights staat het schier onmogelijk is voor de twee om normaal op vakantie te gaan. Een rustig middagje strand zit er niet in en aangezien dat natuurlijk mensonterend is lijkt een eigen eiland een prima oplossing. Goed ik klink nu wat zuur, maar even he, in wat voor wereld leef je als het kopen van een eiland het antwoord op je problemen is?

Dat ik zo over dit nieuwsbericht struikel komt waarschijnlijk doordat ik zelf wat gezeik heb met het boeken van vakanties, waarover volgende week meer. Voor nu volstaat te zeggen dat het inderdaad af en toe wel het makkelijkst lijkt om maar gewoon je eigen eiland/land/strand of whatever te kopen, en zo al je problemen te ontlopen. Maar, wat is er dan nog meer om naar te verlangen?

Elke dag een nieuw tassie en een nieuwe rode zool, kan jou het schelen.

Deze vraag hangt samen met de uitgekauwde vraag wat je zou doen met 10 miljoen. Of nee wacht, 100 miljoen. Een miljard. 6 miljard? Wat zou je doen als je ongelimiteerd geld hebt? Menigeen zal dingen roepen over huizen kopen, studieschuld afbetalen, familie helpen, mooie reis maken of misschien toch ook dat eiland kopen. Na dergelijke verantwoordelijke antwoorden komt het dromen over Céline-tassen, Louboutin-schoenen en Elie Saab-jurken. In veelvoud. Honderdvoud. Elke dag een nieuw tassie en een nieuwe rode zool, kan jou het schelen.

Maar in hetzelfde gesprek over de 10 miljoen-vraag hoort ook de vraag of het kopen van spullen nog wel zo leuk is wanneer je alles altijd maar kunt kopen. Kan je nog genieten van een heel mooi en net iets te duur paar schoenen wanneer je weet dat je zonder probleem zo hup nog 100 paar van die schoenen zou kunnen kopen, financieel gezien. Gaat de lol er dan niet heel snel van af? Is de blijdschap die we door sommige materiele zaken kunnen ervaren niet (groten)deels afhankelijk van de mate hoe sterk je ernaar hebt moeten verlangen?

Die LK Bennet schoenen dan, stél dat ik ze koop. Stel he.

De waarde van iets is vaak het grootst wanneer je iets niet hebt. Zo zag ik deze week een buitenaards mooi paar schoenen van LK Bennet, maar met een vrij onmogelijk prijskaartje. Toch zit ik al dagen aan ze te denken en ben ik manieren aan het bedenken hoe ze tóch te kopen. Nu is het zo dat ze echt heul heul beeldschoon zijn, maar eerlijk is eerlijk, ik was er waarschijnlijk minder mee bezig geweest als ze voor 50 piek bij Zara stonden. Dan had ik ze meteen gekocht namelijk. Wat ook een antwoord op verlangen is, maar wel een soort fastfood-antwoord. Een snelle behoefte met een vluchtig antwoord. Die LK Bennet schoenen dan, stél dat ik ze koop. Stel he. Dan heb ik er echt krom voor moeten liggen en is de gedane inspanning zo veel hoger en het daaruit voortkomende plezier dan ook veel groter.

Multimiljonair zijn lijkt me leuk voor een week (oké misschien een maand), maar toch echt niet voor altijd. Volgens mij gaat overal de lol dan behoorlijk snel vanaf en bovendien, dan zit je daar op je privé-eiland en met honderden Missoni-strandjurkjes. Mochten er multimiljonairs meelezen, ik wil dus best even een weekje op uw fortuin passen. Dan kunt u weer eens voelen hoe het is om te verlangen naar iets. Vergoeding voor het oppassen; één paar LK Bennet schoenen. En zeg nou zelf, das met recht een koopje.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties