0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Goed, de wereld is weer eens krankzinnig geworden. Reinout Oerlemans gaat namelijk een nieuw datingprogrammaop de buis zetten waarin de kandidaten gedumpt worden op een onbewoond eiland en daar poedeltje naakt op zoek gaan naar hun ideale partner. Een soort Expeditie Robinson meets Jambers meets Dating In The Dark meets Take Me Out, onder de naam ‘ADAM zkt EVA.’ Dat naakte heeft niet als doel dat men “de hele tijd naar een piemel zit te kijken”, nee, het gaat juist om “de reactie op elkaar van twee naakte mensen die zich nergens achter kunnen verschuilen. Dat kan gewoon goede, spannende televisie opleveren.” Aldus Reinout.

Dat naakte heeft niet als doel dat men “de hele tijd naar een piemel zit te kijken”…

Graag zou ik dan ook meteen mijn grote held Graham Norton aanhalen, die tijdens zijn live commentaar bij het Eurovisie Songfestival over een act met een reus (over krankzinnigheid gesproken) de legendarische woorden sprak “just because you can, doesn’t mean you should.” Reinout, lees je mee?

Maar het verhaal gaat door, want denk niet dat dit zomaar een doldwaas knotsgek lekker ludiek ideetje voor de kijkcijfers is, neen, er is echt over nagedacht. Met een visie. Enzo. Let op: “in de kern van de datingshow gaat het erom dat de singles in hun ontdekkingstocht naar liefde niet gehinderd worden door bijverschijnselen als kleding. De deelnemers worden op basis van voorkeuren en achtergronden aan elkaar gekoppeld.” Haha. Hahahahaha.

In je nakie op een eiland voor de camera zitten gaat écht niet helpen…

Allereerst, dat dit een oprechte poging is om ‘liefde’ te doen vinden is natuurlijk je reinste kul. Volgens mij is er uit al die miljoen miljard datingshows nog nooit een oprecht geslaagd huwelijk voortgekomen en noem me ouderwets, maar in je nakie op een eiland voor de camera zitten gaat écht niet helpen. Het is een beetje als met al die talentenjachten, leuk om naar te kijken, maar je moet vooral niet denken dat er een succesvolle carrière uit voorkomt die ook nádat de buzz van het programma is gaan liggen voor volle zalen zal zorgen.

Dan, hoezo is kleding een bijverschijnsel?! Kleding een bijverschijnsel noemen is al net zo kierewiet als de rest. Als kleding iets is dan is het wel een verlengde en vertaling van je persoonlijkheid, want juist middels je kleding kun je jezelf identificeren en laten zien wie je bent. Nu wil ik hier verder niet een al te gewichtig en diepzinnig punt van maken maar let me tell you this, als ik alle uren die ik voor de spiegel heb gespendeerd voorafgaand aan een date bij elkaar optel, zou ik een jaar lang prime time kunnen vullen. Op 6 zenders.

Dan, hoezo is kleding een bijverschijnsel?! Kleding een bijverschijnsel noemen is al net zo kierewiet als de rest.

Weet je wat gek is trouwens, ik kan dit soort programma’s gewoon níet meer kijken. Wie al een tijdje meeleest hier kan zich misschien nog wel herinneren dat ik anderhalf jaar geleden nog schreef mijn vingers af te likken bij dergelijke bullshit-programma’s (teruglezen doe je hier), maar die tijd lijkt een beetje voorbij te zijn. Barbie bijvoorbeeld heeft een nieuw programma, en al na vijf minuten kijken heb ik het afgezet. De eindeloze stroom Nederlandse volkszangers die gezellig met z’n allen al zingend langs de costa’s en brava’s trekken kunnen me niet meer bekoren, Geer & Goor die doen alsof ze arm zijn vind ik om te janken zo droevig en zelfs de (voorheen heerlijke) meuk van TLC doet me niks meer. Ben ik saai en verantwoord geworden of zijn de toch al slechte programma’s nu zó slecht geworden dat zelfs ik ze niet meer kan verdragen?

Afijn, ik hoop dat naakt daten op TV geen begin is van een nieuw blik tv-programma’s (naakt schaatsen / schansspringen / hoogspringen / stijldansen is just around the corner) en dat de kandidaten in hun blote bips eeuwige liefde zullen vinden, want zo ben ik dan ook wel weer.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties