0

Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Wie mij op Twitter volgt heeft het vorige week al in geuren en kleuren kunnen meemaken: ik heb nieuwe schoenen. Toegegeven dat gebeurt wel vaker (te vaak), maar dit keer was het anders. Echt anders, want dit zijn de mooiste laarzen ooit. De Laarzen in kwestie zijn van Isabel Marant. Je hebt ze waarschijnlijk al duuzend keer in allerlei varianten op allerlei modeblogs voorbij zien komen en gezien het ontwerp al een seizoen of wat meegaat heeft ‘ie z’n tijdloosheid bewezen. En dat is maar goed ook want amai zo’n laarsje is nog een hele investering. Waarmee we meteen bij de reden zijn dat ik ze niet al veel eerder in huis haalde, want eigenlijk vind ik het absurd zo veel geld uit te geven aan een paar laarzen.

In de Bijenkorf stonden De Laarzen in prachtig groen-ish en gezien ik op twee koprollen afstand daar vandaan woon ga ik toch zeker een paar keer week ‘gewoon even kijken’, en vaak ook De Laarzen ‘gewoon even passen’. Voor de leuk. Steeds weer besloot ik dat dit inderdaad de perfecte laarzen zijn maar dat ik ze niet ga kopen omdat ze inderdaad te duur zijn. Bijkomstig bezwaar was dat ik de groene kleur weliswaar beeldig vond, maar ’t is toch net niet draagbaar genoeg.

“En dat is maar goed ook want amai zo’n laarsje is nog een hele investering.”

Totdat ik op een mooie dag tijdens weer een urenlange online-zoektocht-sessie op de website van Mayke terecht kwam. Deze winkel zit in Oisterwijk of all places maar hebben ook een fijne webshop waar je je kunt verlekkeren aan al het moois dat ze verkopen. En daar waren ze. De Laarzen. In het groen, maar ook, OMG, in het grijs. Zo mooi. Zo prachtig. Zo perfect.

Oh de innerlijke discussies die ik heb gevoerd over wel of niet doen. Ben nog een paar keer de groene gaan passen in de Bijenkorf, las tig fora met ervaringen over Isabel Marant schoenen, bleef ze maar bekijken op Mayke.com en echt ik droomde erover. Toen heb ik op een onbewaakt moment de winkel gebeld en nonchalant gevraagd of ze ze toevallig nog in mijn maat hadden. Een ontzettend leuk vriendelijk meisje vertelde me dat ze inderdaad nou wat toevallig precies nog één paar in mijn maat hadden. Ze zou ze voor me kunnen achterleggen en als ik even een mailtje stuurde konden ze meteen op de post.

Heb er nog een nacht of wat over geslapen en uiteindelijk in een vlaag van verstandsverbijstering de mail gestuurd, het geld overgemaakt (durf sindsdien m’n saldo niet meer te bekijken) en toen was het Grote Wachten begonnen. Mij was verteld dat ze woensdag op de post zouden gaan, dus dan komen ze donderdag aan. De héle dag bleef ik thuis – maar geen schoenen. Bleek dat ze pas donderdag verstuurd zouden worden en dus vrijdag aankwamen, en dus bleef ik ook vrijdag de héle dag thuis. (Was inmiddels zo panisch geworden de postbode te missen dat ik serieus lunch heb besteld bij thuisbezorgd.nl omdat ik het huis echt niet uit durfde en op wat kattenvoer en een fles wijn niks nada noppes in huis had.) Maar ook vrijdag, geen schoenen. Na een telefoontje met de winkel bleek er een foutje te zijn gemaakt bij post-NL, ze waren vrijdag verzonden en zouden zaterdag tussen 09:30 en 12:30 gebracht worden.

“Was inmiddels zo panisch geworden de postbode te missen dat ik serieus lunch heb besteld bij thuisbezorgd.nl…”

En toen, om stipt 09:30, hoorde ik het geluid waar ik zo naar verlangde: de deurbel. Een grote doos stond voor me klaar met daarin, De Laarzen. Door het hysterische wachten en daardoor ontstane paniek (MISSCHIEN ZIJN ZE WEL KWIJT GERAAKT IN DE POST) was menig vriendin op de hoogte en er kwamen dan ook allerlei ‘gefeliciteerd’ berichten binnen en vragen als ‘hoe gaat het nu met ze?’

Ik kan jullie zeggen dat het heel goed met ze gaat. Ze staan op een soort altaar in m’n woonkamer, lopen heerlijk, passen overal bij, en maken me simpelweg dolgelukkig. Het heeft even en heel wat gepieker geduurd, maar dan heb je ook wat; het magnum opus van mijn schoenencollectie. Amen.

See you next week, L.

Dé schoen van Isabel Marant

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties