0

liesbeth blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Fashion month is nog steeds in volle gang, en hadden we het vorige week over zij die de straat en bijbehorende street style shots domineren, vandaag hebben we het over de mensen die in de schijnwerpers staan doordat ze over de catwalk wandelen; de modellen. Laat ik maar beginnen met een bekentenis, ik heb een lichte fascinatie voor modellen.

Tot mijn persoonlijke favorieten behoren in ieder geval Bette Franke, Romee Strijd, Arizona Muse, Daphne Groeneveld, Lara Stone en natuurlijk de belachelijk prachtige Rosie Huntington-Whiteley. Vooral die laatste twee zijn inmiddels niet meer ‘alleen maar’ model, maar uitgegroeid tot enorme celebrities met de bijbehorende roedel paparazzi die elke stap die ze nemen vastleggen. Die foto’s komen dan weer op sites als dailymail.co.uk (mijn allerfavorietste tabloid) en zo kan mijn dagelijkse modellenkick ook weer gevoed worden.

Laat ik maar beginnen met een bekentenis, ik heb een lichte fascinatie voor modellen.

Wat ik altijd zo fascinerend vind is hoe er ‘opeens’ een nieuw model du jour kan zijn. Men neme een Karlie Kloss, de boomlange Amerikaanse was een paar seizoenen geleden opeens werkelijkwaar óveral. Elke catwalk elke cover elke editorial en elke campagne, Karlie was er. Inmiddels is ze een household name, zoals dat dan altijd gezegd wordt, en de komende jaren zal ze dat ook nog wel blijven.

Wie de shows die nu gehouden worden een beetje volgt heeft vast opgemerkt dat er een nieuw gezicht van het moment is. De Britse 20-jarige Cara Delevingne is met stip het lievelingetje van alle ontwerpers, en ook (of vooral) van de pers. Met name de eerder genoemde Dailymail kan niet over haar uitgepraat raken en de site stroomt over van berichten over Cara die op een feestje is, Cara die een hamburger eet, Cara die uit een auto stapt, of in een auto stapt, en och het maakt ze niet zo veel uit, als het over Cara gaat wordt het geplaatst.

Cara die op een feestje is, Cara die een hamburger eet, Cara die uit een auto stapt…

Ah modellen, wat is dat toch met modellen? Er hangt een bepaalde magie omheen. Iets mysterieus. Iets waar iedereen desondanks toch meer van wil weten, getuige alleen al de tientallen programma’s waarin gezocht wordt naar Het Nieuwe Model Van De Toekomst. We hebben er ook allemaal een mening over. We vinden ze te dun of te dom of te lang of te lelijk of te “ik snap niet waarom zij mooi gevonden wordt” of te “pff voor de camera staan dat kan toch iedereen”, maar wat het ook is, we vinden er iets van.

Overigens heb ik laatst proefondervindelijk ondervonden dat het dus helemaal niet makkelijk is om voor de camera te staan. Een vriend vroeg of ik hem uit de brand wilde helpen door op de kiek te gaan voor de website van het ledermerk waar hij werkt. Ach ik ben de beroerdste niet en zo geschiedde dat ik een lange ochtend en middag voor de lens stond. “Iets meer je hoofd zo, en dan je arm daar, en je kleine linkerteen iets meer omhoog, oh en kan je misschien ook een sprongetje maken? En dan een beetje gek kijken. Ja en denk aan je haar dat moet dan dansen. En zorg ervoor dat de tas goed zichtbaar is.” Ehm, HALLO?! Echt ik wist bij god niet wat ik daar deed, het was vreselijk ongemakkelijk.

Iets meer je hoofd zo, en dan je arm daar, en je kleine linkerteen iets meer omhoog…

Ik schreef het al wel eens eerder hier, modellen bewegen op een bepaalde manier waardoor ze overal mee weg komen, waardoor alles er ‘fashion’ uitziet. Hoe ze het doen weet ik niet, wel weet ik dat het ik het in ieder geval niet kan. Dus in plaats van doodsangsten uitstaan voor camera’s blijf ik veilig achter m’n laptoppie, genietend van mooie Karlie’s Cara’s en Bette’s, op de catwalk of op straat. Oh fashion month, wat ben je toch een onuitputtelijke bron van vermaak.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties