0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Midden in de nacht schrik ik wakker. Oh my god, wat een helse pijnen! Alsof er met scherven glas over mijn oogbol gekrast wordt. Dan weet ik het zeker, ik word blind. Of nog erger, mijn oog moet geamputeerd worden. Krampachtig reik ik met één dicht oog naar mijn telefoon en begin ik te googelen. Acute Conjunctivitis, Iritis, Regenboogglaucoom? Heerste dat ook niet? Dat moet het zijn! Help, ik heb Regenboogglaucoom, sowieso.

Een week later ren ik door het Vondelpark, mijn Regenboogglaucoom bleek een ordinaire hoornvliesbeschadiging en is inmiddels genezen. Ik heb besloten deze maand zeventig kilometer te rennen en halverwege mijn rondje gebeurt het. Een verschrikkelijke pijn in mijn buik. Als snel slaat de buikpijn om in pure paniek en dan weet ik het zeker. Mijn baarmoeder gaat eruit vallen. Geen twijfel over mogelijk.

Direct schieten allerlei scenario’s door mijn hoofd. Krantenkoppen verschijnen op mijn van regenboogglaucoom herstelde netvlies met de tekst: “Meisje verliest baarmoeder in het Vondelpark”. En, hoe ik toekomstige verkering uitleg dat ik geen kinderen kan krijgen: “Schat, ik moet je iets vertellen, tijdens een rondje Vondel verloor ik ter hoogte van het Theehuis een redelijk cruciaal orgaan”. Googelen gaat niet, ik zit midden in een personal record en dus ren ik de daaropvolgende 2,3 kilometer met mijn bovenbenen zo dicht mogelijk tegen elkaar.

Over de jaren heen heb ik al een hele rits aan bijzondere ziektes gehad. Zo weet ik zeker dat ik kort geleden geveld was door de kinderziekte roodvonk, al beweren zogenaamde specialisten dat het om een doorsnee keelontsteking ging. Heb ik ooit Dengue Fever opgelopen met dank aan zeven bijna fatale muggenbeten, zat ik een week lang thuis in quarantaine met de Mexicaanse Griep en was de enige logische verklaring voor die opgeblazen buik een vleesboom van negen kilo. Maar, lastiger was de periode waarin ik dacht te stikken in voedsel dat wit of rood van kleur was.

Aanstellerig? Nee hoor, even het world wide web op en ik weet het zeker. Ik heb de psychologische aandoening hypochondrie, geen twijfel over mogelijk. Nu ik toch op het internet zit maak ik ook maar meteen even een afspraak bij de huisarts. Ik weet het namelijk zeker, die moedervlekken in mijn nek. Die zijn namelijk niet te vertrouwen. Neoplasma Malignum, logisch.

www.instagram.com/jasmijnengering

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties