0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Het is een uitgemolken en typisch Nederlands cliché; praten over het weer. Vergeef me dus voor het volgende, maar, mijn hémel wat was het de afgelopen week belachelijk koud. Het allervervelends vond ik nog wel dat het niet alleen buiten koud was, maar in mijn geval ook binnen. Ik woon in een reuze leuk stokoud monumentaal huisje, met van die leuke balken en gekke oude details. Enig allemaal. Maar, het huis is ook zo lek als een mandje. De wind stiert zonder pardon dwars door de scheve vensterbanken en enkelglas ramen, en dus wees de thermometer een prettige 12 tot 14 graden aan. Bínnen that is.

Enig allemaal. Maar, het huis is ook zo lek als een mandje…

Het resultaat was dat ik binnen ongeveer nog meer kleren aan had dan buiten. Als ik achter m’n bureau stil zat te werken waren er maar 10 minuten nodig om tot op het bot verkleumd te raken. Een doorsnee tenue was dan ook: panty, skisokken, UGGS (die alleen dienst doen binnenshuis), shirt met lange mouwen, groot vest, nog groter wollen vest en een dikke sjaal. Mega sexy dus. Nog sexyer was mijn slaaptenue; legging, sokken, en een trui. Trouwens, ik vind dat sowieso altijd maar een gedoe. Slaapkledij.

Zonder in detail te gaan treden over waar ik mijn nachten in doorbreng (groot boos eng internet enzo), ik verbaas me altijd enorm over de verschillende soorten slaapkleding waar de vrouw uit kan kiezen. Loop eens een willekeurige H&M of Hunkemoller in en verbaas je met me mee. Vooral die zijden jurken met kanten details snap ik niet. Ik bedoel, dat slaap toch niet lekker? Zo’n gewaad? Überhaupt die jurkjes, wie doet dat? Leg het me uit! Die enige vrouwen die ik ‘ken’ die in zo’n jurk slapen zijn actrices uit series als The Bold And The Beautiful. Die komen dan helemaal strak in de make-up, met een perfect kapsel en kreukvrije jurk heel charmant uit bed gegleden. Maar dat is tv he mensen, isnieecht.

Ik bedoel, dat slaap toch niet lekker? Zo’n gewaad?

Want laten we elkaar geen mietje worden en het maar gewoon zeggen, ik geloof niet dat er iemand is in de echte wereld die zó wakker wordt. Toch? Of pak ik het allemaal helemaal verkeerd aan? Overigens legde ik dit vraagstuk even bij wat mannelijke proefpersonen neer, en die zeiden unaniem dat de voorkeur uitgaat naar de totale afwezigheid van welk slaapkostuum dan ook; poedeltje naakt dus. Niet enorm verrassend, maar toch, het wordt maar weer eens bevestigd.

Zonder van dit lichtzinnige onderwerp een enorm ingewikkeld punt te willen maken, ik blijf me maar afvragen waarom het zo is dat in 98 % van alles series/films de vrouwelijke personages wakker worden met duidelijk zichtbare make-up. Er wordt een volstrekt onrealistisch beeld geschetst, en ik heb wel eens gehoord over vrouwen die tijdens de eerste nachten met een nieuwe man stiekem vlak voor de wekker gaat uit bed sluipen om zichzelf vast in de maquillage te zetten. Nou vráág ik je! Om daar nog even op door te gaan, onlangs verscheen op nu.nl een bericht over een onderzoek waarin 80% van de 564 ondervraagde vrouwen ten minste een maand (!!) wacht voordat ze zich zonder make-up aan haar nieuwe partner laat zien. Sterker nog, 1 op de 5 wacht daar zelfs twee maanden mee, en 3% zegt dat de partner nooit (!!) een gezicht zonder make-up te zien krijgt. Hoe hou je dat in godsnaam vol?

En zo ging deze blog opeens van winterkleding naar make-up, how did that happen? Hoe dan ook, ik vind het interessant en het vraagt om meer. Wellicht dat ik binnenkort wel even een onderzoekje opzet vergelijkbaar met deze voor meer inside information. Dus, to be continued.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties